KREĆE SHOW Mladi Zagrepčanin predstavlja Europu na jednom od najvećih turnira na svijetu

FOTO: Riot Games

NAJBOLJI timovi iz cijelog svijeta okupit će se u Brazilu na League of Legends Mid-Season Invitational (LoL MSI) turniru. Radi se o jednom od dva turnira koje organizira Riot Games, a na kojem igraju timovi iz cijelog svijeta. Eruopu će, kao i prošle godine, predstavljati G2  Esports za koji igra i naš Luka "PerkZ" Perković, a upravo on i njegov tim mogu svojoj regiji omogućiti bolji položaj na League of Legends World Championshipu koncem ove godine.

FOTO: Riot Games

League of Legends Mid-Season Invitational poče je, 28. travnja, a trajat će do 21. svibnja. Turnir se će se održati u Brazilu. "Play-in Round", svojevrsne kvalifikacije za preostala tri mjesta na turniru igrat će se u CBLoL studiju, dok će se sam turnir odigrati u Rio Areni u Rio de Janeiru. Osim nagradnog fonda od 250,000 dolara, koji će biti povećan ovisno o prodaji posebnog skina za jednog heroja u igri, turnir će omogućiti timovima da osiguraju svojoj regiji bolju poziciju na League of Legends World Championshipu. LoL Worlds je svjetsko prvenstvno u najpopularnijoj videoigri na svijetu, ali i jedan od najvažnijh esport događaja, zato bolja pozicija na turniru znači više i od samog nagradnog fonda.

 >>MLADI HRVAT ZA VELIKE REZULTATE Luka "PerkZ" Perković ponovo na vrhu Europe

>>NAJGLEDANIJA IGRA NA SVIJETU Bez uložene kune možete biti najbolji
 
Europu će na ovom turniru ponovo predstavljati G2 Esports, trostruki prvaci Europe. Međutim, G2 Esports na ovakvim događajima ne prolazi najbolje. Na prošlogodišnjem izdanju LoL MSI sami su priznali kako se nisu baš pripremali, što fanovi nisu prihvatili najbolje. Dok su na League of Legends World Championshipu prošle godine ostvarili tek jednu pobjedu. Mladi Hrvat Luka "PerkZ" Perković kao mildaner G2 Esportsa, ponovo će se naći na najvećoj poziciji protiv najboljih igrača na svijetu, a samim time još jednom predstavljati Hrvatsku pred milijunima gledatelja.
 
FOTO: Riot Games 
 
Bez obzira na sve, očekivanja od europskih ekipa uvijek su velika. Samo 2014. godine niti jedan tim iz Europe nije završio među najbolja četiri na svijetu, dok Amerikancima to pošlo za rukom još od davne 2011. i prvog izdanja svjetskog prvenstva u LoL-u. Glavni favorit za osvajanje turnira je opet tim SK Telecom T1 iz Južne Koreje. Najbolji League of Legends tim svih vremena, koji je uz brojne titule čak tri puta bio najbolji na svijetu. Iz ovakve priče bilo bi potpuno nepravedno izostaviti igrača koji je obilježio League of Legends esport od 2013. kada se u njemu pojavio. Lee "Faker" Sang-hyeok najbolji je LoL igrač svih vremena. Osim titula, savršene mehanike i izvrsnog razumijevanja igre, malo je igrača koji imaju takvu konstantu u nastupima. Kako se ipak radi o timskoj igri i igrači igraju različite uloge u timu, teško je reći da je jedan igrač najbolji, ali Faker je daleko najbliže tome.

Osim G2 Esportsa i SK Telecom T1, na turniru će se natjecati sljedeće ekipe:
  • Red Canids - Brazil
  • Virtus.pro - Zajednica neovisnih država
  • Rampage - Japan
  • Lyon Gaming - Latinska Amerika Sjever
  • Isurus Gaming - Latinska Amerika Jug
  • Team SoloMid - Sjeverna Amerika
  • LG Dire Wolves - Oceanija
  • GIGABYTE Marines - Jugoistočna Azija
  • Flash Wolves - Tajvan, Hong Kong, Makao 
  • BAU SuperMassive - Turska
*29.4. će biti poznat tim koji će predstavljati Kinu
 
LoL MSI počinje danas, sve mečeve možete pratiti uživo na službenom kanalu Riot Gamesa na Twitch.tv platformi. Ako odlični LoL mečevi, vrhunska produkcija i esport, nisu dovoljan povod da pogledate prijenos, Luka "PerkZ" Perković bi svakako mogao biti. Mi svoje iznimne pojedince ionako uglavnom pratimo samo na najvećim svjetskim pozornicama, a za njih ni ne znamo dok ne ostvare vrhunske rezultate. Bacanje koplja, diska, veslanje, pa možda League of Legends?

Pročitajte više