Počeo je prijelazni rok. Ovo su najveći poslovi koji bi se mogli dogoditi

Foto: EPA

ZAPOČEO je siječanjski prijelazni rok. Iako je kraći od ljetnog i po običaju se odvija manji broj poslova jer je i manje vremena za uklopiti nove igrače u ekipu, ovog siječnja moglo bi se dogoditi nekoliko velikih i zvučnih transfera. Ovo je šest najskupocjenijih igrača koji bi mogli biti prodani u idućih 30 dana.

Joško Gvardiol

Hrvatski reprezentativac briljirao je na Svjetskom prvenstvu u Kataru i sve je izglednije da će ovaj 20-godišnjak postati najskuplji branič u povijesti nogometa. Spominju se iznosi veći od 100 milijuna eura, a najzainteresiraniji klubovi bili su Manchester City, Real Madrid i Chelsea.

Ipak, Chelsea je dogovorio transfer stopera Benoita Badiashilea iz Monaca pa nije za vjerovati da će u siječnju kupovati još jednog igrača za tu poziciju. Ancelotti i Guardiola najavili su da njihovi klubovi neće kupovati u siječnju te se stoga čini da bi Gvardiol mogao ostati u Leipzigu do ljeta. Ipak, ništa još nije sigurno.

Enzo Fernandez

Argentinski 21-godišnji veznjak u Kataru je proglašen najboljim mladim igračem iako su mnogi smatrali da je tu nagradu zaslužio Gvardiol. Ipak, ne može se poreći da je Enzo odigrao briljantno prvenstvo i bio jedan od najvažnijih kotačića u argentinskom putu do zlata.

Benfica ga je ovo ljeto kupila iz River Platea za svega 12 milijuna eura, a sada ga pokušava prodati za oko 120 milijuna. Kao najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje nameće se Chelsea, a spominjalo se i Liverpool te Manchester United.

Jude Bellingham

Još jedan veznjak koji će vjerojatno biti prodan za iznos veći od 100 milijuna eura jest 19-godišnji Englez Jude Bellingham. Pitanje je samo hoće li ga dortmundska Borussia prodati sada ili u ljetnom prijelaznom roku.

Real Madrid vidi Bellinghama kao nasljednika Luke Modrića u veznom redu, dok ga Liverpool želi vratiti kući u Englesku. Trenutno se čini da Madriđani vode u borbi za kupovinu engleskog čuda od djeteta.

Joao Felix

Joao Felix nije opravdao velikih 127 milijuna eura, koliko ga je Atletico Madrid platio Benfici 2019. godine. Mladi Portugalac (23) nije se najbolje snašao u pragmatičnom sustavu Diega Simeonea te će potražiti novi klub.

Manchester United ga želi dovesti, a trenutno se nagađa da se pregovara oko posudbe. Atletico traži 10 milijuna eura samo kako bi ga privremeno poslao u Englesku te navodno želi u ugovor ugraditi i obvezu otkupa za više od 100 milijuna. United zasad nije spreman prihvatiti takve uvjete pa se očekuje nastavak pregovora.

Sofyan Amrabat

Marokanski veznjak jedno je od najvećih otkrića Svjetskog prvenstva. Po mnogima je ovaj 26-godišnjak u Kataru bio jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji te će ga Fiorentina teško zadržati u ekipi.

Talijani za njega navodno traže oko 60 milijuna eura. Liverpool se dugo činio kao najizglednija destinacija za Marokanca, no njegov je interes splasnuo. Sada se spominju i Tottenham, Chelsea, PSG te Atletico.

Mihajlo Mudrik

Ukrajinski napadač Mihajlo Mudrik (21) nije igrao na Svjetskom prvenstvu, ali briljira u Šahtaru. U Ligi prvaka je u šest nastupa zabio tri gola i dvaput asistirao, dok u ukrajinskom prvenstvu u 12 utakmica ima po sedam golova i asistencija.

Šahtar je za njega izvjesio cijenu od 100 milijuna eura, a Arsenal će je pokušati spustiti i navodno nudi oko 65 milijuna. Trenutno vodećem klubu Premier lige treba napadač nakon što se Gabriel Jesus teže ozlijedio. 

Pročitajte više