Pochettino zaboravio tko su dvojica igrača Chelseaja: "O moj Bože, ne znam što reći"

Foto: EPA

CHELSEA je u trećem kolu Premier lige došao do prve ovosezonske pobjede savladavši Luton Town (30). Trener Mauricio Pochettino na konferenciji za medije nakon utakmice odgovarao je na pitanja novinara, a jedno ga je iznenadilo. Engleski novinar pitao ga je gdje su nestali Malang Sarr (24) i Jamie Cumming (23).

"Ne želim vas pitati o Lukaku, već o dvojici igrača koji su nestali - Malang Sarr, koji je bio na posudbi prošle sezone, i što se dogodilo s Cummingom, koji je nastupio u prvoj utakmici s Wrexhamom?" pitao je novinar. "Tko?" začudio se Pochettino, koji je ljetos preuzeo Chelsea. "O moj Bože. Ne znam što bih vam rekao. Ne znam jer ste me iznenadili. Kao da ste me udarili šakom u lice", dodao je Pochettino i nasmijao se.

Chelsea je doživio brojne kadrovske promjene

Chelsea je u ljetnom prijelaznom roku doživio velike promjene. Među ostalima, otišli su Kai Havertz, Mason Mount, Mateo Kovačić, Kalidou Koulibaly, Christian Pulisic, Edouard Mendy, Ruben Loftus-Cheek, Kepa, Arrizabalaga, N'Golo Kante, Cesar Azpilicueta, Joao Felix, Hakim Ziyech i ostali.

S druge strane, novi igrači postali su londonskog kluba postali su Moises Caicedo, Romeo Lavia, Christopher Nkunku, Axel Disasi, Nicolas Jackson, Lesley Ugochukwu, Đorđe Petrović, Deivid Washington, Robert Sanchez, Levi Colwill... Pochettino se vjerojatno zbunio jer ga je pitanje iznenadilo, a k tome ima ogromnu momčad.

Tko su Malang Sarr i Jamie Cumming?

Sarr je francuski stoper, koji je karijeru počeo u Nici pa 2020. kao slobodan igrač potpisao za Chelsea. Odmah su ga poslali na posudbu u Porto, dok je sezonu 2021./2022. bio u Chelseaju za koji ima 21 nastup. Posljednji je put za londonski klub igrao u svibnju 2022. protiv Watforda.

Prošlu sezonu proveo je na posudbi u Monacu, a ovog ljeta vratio se u Chelsea s kojim ima ugovor do ljeta 2025., ali Pochettino na njega očito ne računa. Transfermarktu mu vrijednost procjenjuje na šest milijuna eura.

Cumming je engleski golman. Prošao je Chelseajevu školu nogometa, bio na posudbama u Stevenageu, Gillinghamu i MK Donsu te nastupao za rezervnu momčad. Prema podacima Transfermarkta, u službenoj utakmici nije debitirao za prvi sastav Chelseaja. Ugovor ima do 2024. i vrijednost mu je procijenjena na milijun eura.

Pročitajte više