Počinje finale. Futsal Dinamo i Olmissum ponovno se bore za naslov prvaka Hrvatske

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

NAKON neizvjesne sezone i jednako takvog doigravanja, kulminacija prvenstva Hrvatske u futsalu bit će ista kao prošle sezone, za naslov prvaka se bore Futsal Dinamo i omiški Olmissum. Razlika je u tome što aktualni prvak Futsal Dinamo ove sezone ima prednost domaćeg parketa.

Prva utakmica igra se u petak s početkom u 20:15, dok je druga na programu u ponedjeljak u 19 sati, također u Zagrebu. Serija se potom seli u Omiš, gdje će se odigrati treća i potencijalna četvrta utakmica, a Zagreb će biti domaćin mogućem petom susretu.

Olmissum je prošle sezone imao prednost domaćeg parketa u finalu, ali to mu nije pomoglo jer je Futsal Dinamo na kraju slavio s 3:1. Zbog toga su ove sezone obje momčadi nastupale u elitnoj Ligi prvaka, a isti će slučaj biti i iduće sezone.

Futsal Dinamo i Olmissum u doigravanje ušli s treće i četvrte pozicije

"Nadamo se i vjerujemo da možemo ponoviti ono što smo napravili prošle sezone kada smo postali prvaci. Nikakvih tajni između nas i Olmissuma nema, znamo sve jedni o drugima. Mi se prilično pouzdamo u naše navijače koji su nam veliki vjetar u leđa", rekao je uoči prvog susreta trener Futsal Dinama Matija Đulvat.

U doigravanje su ove dvije momčadi ušle s treće i četvrte pozicije te su u polufinalnim serijama izbacili Square i Futsal Pulu koji su imali prednost domaćeg parketa. Futsal Dinamo je s 3:1 bio bolji od pulske momčadi, a Olmissum s istih 3:1 protiv dubrovačkog Squarea.

"Za nas je veliki test igrati protiv aktualnog prvaka i bez prednosti domaćeg parketa. Ali spremni smo na to, cijele sezone smo radili kako bismo došli do same završnice", hrabro je najavio trener Olmissuma Frane Despotović.

Pročitajte više