"Pranjić je pravi profesionalac": Pod Heynckesom dobio tri minute pa tražio da igra za rezerve

DANIJEL PRANJIĆ proživljava nove teške trenutke u svojoj karijeri. Počelo je s odlaskom iz Heerenveena kada je iz svog džepa morao platiti dio odštete kako bi došao u veliki Bayern. Je li pogriješio?

Njemački Bild piše kako je Pranjić najveći gubitnik zbog dolaska novog trenera Juppa Haynckesa. Hrvatski veznjak bio je velika želja Loiusa van Gaala, no po dolasku u Muenchen Pranja je imao problema s pronalaskom prave forme nakon što je u Nizozemskoj kao lijevo krilo postigao 16 golova i sedam asistencija u posljednjoj sezoni.

Problem je bila i pozicija na kojoj je igrao, Van Gaal ga je gurao na beka, pa na zadnjeg veznog da bi tek s ozljedama Lahma, Riberyja i Robbena opet dobio priliku na boku. U dvije sezone odigrao je 48 utakmica za Bavarce, ali od 13 susreta ove sezone Pranjić je odigrao samo tri minute! Bilo je to u utakmici DFB Pokala protiv Braunschweiga, a u još tri prvenstvene utakmice sjedio je na klupi.

Na vlastiti zahtjev hrvatski je reprezentativac u utorak zaigrao za Bayernove rezerve u regionalnom natjecanju u pobjedi 2:1 protiv Loewena.

Olić: Danijelu nije lako, rekao sam mu da ne odustaje

"Danijelu nije lako. Rekao sam mu da ne odustaje. Mora nastaviti trenirati i davati sve od sebe. Igramo utakmice svaka tri dana i mora se nadati da će dobiti priliku", rekao je Bildu Ivica Olić.

"Unatoč naizgled beznadnoj situaciji Pranjić se ponaša profesionalno, ne žali se u medijima, ne napada trenera", pohvalio ga je isti list zbog ponašanja kakvo se danas rijetko viđa kod profesionalnih nogometaša. "Može igrati na boku ili defanzivnom veznom, a konkurencija je velika uz Riberyja, Schweinsteigera i Lahma. Pranjić trenira kako bi ostao spreman ukoliko zatreba Heynckesu. Ugovor mu istječe sljedećeg ljeta i ukoliko se situacija za njega ne promjeni do zime, odlazak je sve bliže", pišu Nijemci.

Uz probleme u klubu, Pranjić je pao u nemilost izbornika Slavena Bilića koji ga je opet izostavio s popisa za posljednje dvije kvalifikacijske utakmice.

Pročitajte više