Podigao Zmajčeke iz pepela pa mu "nestalo volje i energije": Zdovc napustio Olimpiju

JURE ZDOVC odstupio je s dužnosti trenera košarkaša Union Olimpije, koje će do kraja sezone voditi njegov dosadašnji pomoćnik Miro Alilović, javlja MMC, portal RTV Slovenije.

Svoju je odluku Zdovc igračima i upravi kluba priopćio u petak na večernjem treningu.

"Odluku o odlasku s klupe Union Olimpije donio sam iz osobnih razloga. S obzirom na uvjete u kojima smo radili i djelovali u zadnje dvije i pol godine, držim da smo ostvarili vrhunske rezultate. Zahvaljujem svima koji su bili uz mene u Union Olimpiji. Meni je ponestalo volje i energije za nastavak suradnje. Ove sezone smo dosegli i premašili sve ciljeve koje j klub zadao. Vjerujem da će kruna biti naslov državnog prvaka. Drago mi je da se klub stabilizirao i želim mu sve najbolje u budućnosti" rekao je 44-godišnji Zdovc, koji je Olimpiju vodio od prosinca 2008. godine.

"Našem klubu je jako žao zbog rastanka s trenerom Zdovcem. Ta je inicijativa došla isključivo s njegove strane. Pod njegovim stručnim vodstvom je naša momčad ove sezone ostvarila uspjehe kakve u kolovozu nismo mogli niti sanjati" poručio je direktor kluba Janez Rajgelj.

Zdovc je s Olimpijom osvojio ukupno četiri trofeja. U sezoni 2008/09 uzeo je prvenstvo i Kup, kojeg je osvojio i prošle, odnosno ove sezone. Prošle sezone Olimpija je izgubila finale doigravanja u prvenstvu od Krke s 3:2 u pobjedama.

Zdovc je ove sezone odveo Union Olimpiju među 16 najboljih u Euroligi, što je prvi takav uspjeh od 2004. U NLB-u je Olimpija u četvrtak izgubila finalnu utakmicu na završnom turniru u svojim Stožicama od Partizana sa 77:74. Bila je to posljednja Zdovčeva utakmica na klupi.

Pročitajte više