Skijanje

Lara Gut osvojila zlato u superveleslalomu, Schiffrin brončana

Foto: EPA

ŠVICARKA Lara Gut-Behrami osvojila je zlatnu medalju u superveleslalomu koji su skijašice vozile na Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Am, dok je srebro pripalo njenoj sunarodnjakinji Corinni Suter, a bronca Amerikanki Mikaeli Shiffrin.

Gut-Behrami je slavila s vremenom 1:25.51, dok je drugoplasirana Suter imala zaostatak od 34 stotinke za njom. Shiffrin je stigla do trećeg mjesta sa zaostatkom od 47 stotinke za pobjednicom.

To je za Behrami prvi naslov svjetske prvakinje. Ove je sezone četiri puta pobijedila u superveleslalomu u Svjetskom kupu, a sa svjetskih prvenstava ima jedno srebro (Schladming 2013.) i jednu broncu (Saint-Moritz 2017.) u toj disciplini.

Shiffrin je danas vozila superveleslalom prvi put nakon godinu dana, a ovo joj je osma medalja s pet svjetskih prvenstava, u koliko je sudjelovala. 

Danas je vožena prva utrka na ovom svjetskom prvenstvu s obzirom na to da su utrke predviđene za prva tri dana odgođene zbog loših vremenskih uvjeta. Tako će skijaši danas voziti superveleslalom koji je bio na rasporedu u utorak, a u ponedjeljak se vozi i ženska i muška kombinacija koje su bile na rasporedu u ponedjeljak, odnosno u srijedu. 
 

Pročitajte više