BORILAČKI SPORTOVI

Podsjetio na Alija: Fury izbjegao sedam udaraca u pet sekundi

Screenshot: Twitter

TYSON FURY (30) nakon samo pet minuta i 54 sekunde pobijedio je pet godina mlađeg i do sada neporaženog Toma Schwarza (24-0) prije isteka druge runde borbe teške kategorije u Las Vegasu. 

Kralj Cigana ponovno je oduševio predstavom, a posebno vrijedi istaknuti trenutak kad je Fury, svega desetak sekundi prije nego što će nokautom okončati meč, nevjerojatnim pokretima glave i tijela izbjegao nekoliko neugodnih udaraca koje mu je uputio Schwarz. 

Na trenutak je Fury podsjetio na legendarnog Muhammada Alija koji je bio poznat kao borac koji je na nevjerojatan način izbjegavao protivničke napade, a uz njega se veže i izjava "kreći se poput leptira, a bodi kao pčela". Upravo tako je to sinoć i izgledalo.

"Spustio sam ruke i izbjegavao mu lijevu ruku, a onda sam ga zahvatio svojom. Bio je to sjajan udarac koji bi srušio bilo koga. Malo me zahvatio s nekoliko udaraca, ali ne možete ići plivati a da se ne smočite", rekao je Fury nakon meča. 

Pobjedom nad Schwarzom Fury je krenuo u napad na još jedan svjetski naslov. To je potvrdio porukom nakon meča: "U SAD-u ću se opet boriti 21. rujna ili 5. listopada, a sljedeće godine krećem u lov na Wildera i natjerat ću ga da mi preda taj pojas."

Pročitajte više