Pogledajte bazu Hrvatske na Euru: Šahtarov raskošni centar "kakvom nema ravnog u Europi"

Foto: www.donbass-arena.com

HNS je potvrdio kako je prva opcija za hrvatski tabor na Euru - Kirša, raskošni kamp koji je Rinat Ahmetov za svoju najdražu igračku podigao 20 kilometara od Donjecka.

Iako se čeka ždrijeb skupina u Kijevu 2. prosinca, kako bi se definitivno odlučilo u kojem će od četiri rezervirana kampa (po dva u Hrvatskoj i Ukrajini) ovog ljeta boraviti Hrvatska, sigurno je kako je prvi izbor Kirša, koju je HNS naravno rezervirao. Velike udaljenosti do Poljske (gdje naša reprezentacija naravno može igrati), prelazit će se avionom.



Kirša se proteže na 43 hektara u sklopu kojih je čak devet nogometnih igrališta, od čega je jedno s umjetnom travom. Svi tereni imaju rasvjetu, a iako to našim reprezentativcima u lipnju neće biti toliko bitno, spomenimo kako su tri travnjaka grijana.

U Srninom i Eduardovom klubu ponosno ističu kako je njihov trening-kamp,  "jedinstveni centar kakvom nema ravnog u Europi". Nastao je na terenu starog kampa Šahtara 1999., a dvije godine poslije dobio je i novu zgradu kvadrature 2300 metara četvornih u kojoj su jedno i dvokrevetne sobe, dvorana za vježbanje, blagovaonica, konferencijska dvorana i potpuno opremljen medicinski odjel koji sadrži "fizioterapeutski kompleks", sobe za tretmane i centar za oporavak s bazenom i saunom.



Nakon glavne zgrade, izgrađena je i spavaonica za polaznike Šahtarove akademije, u kojoj se, osim sadržaja iz spomenute zgrade, nalaze i kino, soba s računalima, učionice i sala s biljarskim i stolovima za stolni tenis.

Posljednje izgrađeno u Kirši je "rehabilitacijski centar", površine preko 10 tisuća metara četvornih. U njemu su 25-metarski bazen, SPA centar, medicinski kompleks, teren s umjetnom travom, dvorana, kino , dvorana za sastanke, zimski vrt i soba s kaminom.

Pročitajte više