LIGE PETICE

Pogledajte čudesnu asistenciju Salaha za povijesni gol Manea

Foto: REUTERS/David Klein

MOHAMED SALAH je u 9. minuti utakmice Watford - Liverpool izveo ono što već sada konkurira za potez sezone iako ga je napravio na njenom početku, u osmom kolu Premiershipa. 

Na centru terena na desnoj strani primio je loptu desnicom i sjajno okrenuo čuvara Dannyja Rosea, koji mu je bio na leđima.

Nakon što ga se efektno oslobodio, prebacio je loptu na ljevicu te vanjskim dijelom kopačke s boka u sredinu poslao felšanu loptu koja je zaobišla sva tri igrača Watforda pored kojih je prošla.

Salahova navođena lopta tako je isporučena onom kojem je bila namijenjena - Sadiju Maneu. On je ovako savršeno poslužen ostao sam pred golmanom Benom Fosterom te ga lijepo savladao za 1:0.

Sadio Mane tako je postigao 100. gol u Premiershipu. Tek je treći koji je do velike golgeterske brojke stigao a da nijedan gol nije zabio iz penala, nakon Lesa Ferdinanda (149) i Emilea Heskeya (110).

Mane je ujedno postao i treći afrički nogometaš sa 100 golova u engleskom prvenstvu, nakon Didiera Drogbe i upravo Mohameda Salaha.

Međutim, ovo je jedan od onih golova kada zgoditak, ma kako važan bio, zasjenjuje asistencija koja mu je prethodila. Salahu je ovo 51. put da je namjestio gol u Premiershipu. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ FENOMENALNU SALAHOVU ASISTENCIJU ZA MANEOV GOL.

Pročitajte više