Pogledajte Đokovićev poen godine. Osvojio ga je nakon sulude razmjene

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ pobijedio je nakon nepuna četiri sata borbe španjolskog tenisača Alejandra Davidovicha Fokinu sa 7:6, 7:6, 6:2 te tako prošao u osminu finala Roland Garrosa. Iako rezultat 3:0 sugerira da je srpski tenisač s lakoćom došao do slavlja, zapravo se ozbiljno morao namučiti, što pokazuju prva dva seta u kojima su se igrali tie-breakovi.

Đoković i Fokina na kraju drugog seta odigrali su jedan od najboljih poena ove sezone. Treći tenisač svijeta bio je blizu toga da ga okonča ranije i povede 2:1 u tie-breaku, no Španjolac se isprva izvukao, da bi na kraju bekendom poslao lopticu u aut. Španjolac se odmah sagnuo i time pokazao koliko je naporna dionica bila.

Težak meč za Đokovića

Đoković se mučio s ozljedom noge, zbog koje je tražio medicinski time-out pa dobio zvižduke publike. Žalio se na vjetar u prvom setu i krivio ga za dvostruke greške. Na kraju je i zaratio s navijačima. 

U sljedećoj rundi čeka boljeg iz dvoboja Juana Pabla Varillasa i Huberta Hurkacza. Već je poznato i da ga u četvrtfinalu čeka bolji iz dvoboja Lorenza Sonega i Karena Hačanova ako pobijedi u osmini finala.

Pročitajte više