Pogledajte dominaciju Ivice Zupca, odigrao je gotovo savršenu utakmicu

Foto: Profimedia

IVICA ZUBAC odigrao je možda i najbolju utakmicu sezone u pobjedi LA Clippersa na gostovanju kod Charlotte Hornetsa 130:118 i usput imao najbolju večer karijere s linije slobodnih bacanja.

Za 33 minute igre postigao je 24 poena, čime je za jedan popravio najbolji učinak sezone. Napravio je to pogodivši sedam od osam pokušaja iz igre, ali i svih 10 slobodnjaka. Nikad prije u NBA karijeri nije postigao dvoznamenkasti broj slobodnih bacanja, a još impresivnije je to što niti jedno nije promašio.

VIDEO: Arena Sport

Uz to je sakupio 12 skokova, čime je ubilježio 18. double-double sezone, te tri blokade, jednu asistenciju i dvije izgubljene lopte. Sasvim sigurno bi bio igrač utakmice da istovremeno Paul George nije zabio vrlo efikasan 41 poen iz 21 šuta. Kawhi Leonard sudjelovao je s 23 poena, a Hornetse je s 33 predvodio Miles Bridges.

Grafika: Sofascore

U svojoj osmoj sezoni Zubac pogađa ispodprosječnih 70% slobodnih bacanja, ali u posljednje je vrijeme izuzetno učinkovit s linije i od početka godine pogađa čak 84% pokušaja za jedan poen, što ga svrstava među najbolje centre lige.

Clippersi su se ovom pobjedom, trećom u nizu, učvrstili na četvrtome mjestu Zapada s omjerom 47-27, a osam utakmica prije kraja sezone imaju po dvije pobjede više i dva poraza manje od Dallasa i New Orleansa (45-29) na petoj i šestoj poziciji. Sacramentu i Phoenixu bježe četiri utakmice, pa je prilično izvjesno da će u play-off uči direktno, čak i ako ispuste poziciju nositelja.

Pročitajte više