Pogledajte fantastičnu asistenciju američke zvijezde na ženskom SP-u

Foto: EPA-EFE

NOGOMETAŠICE SAD-a su u 1. kolu skupine E Svjetskog prvenstva deklasirale Vijetnamke 3:0 i tako na najbolji mogući način otvorile obranu naslova svjetskih prvakinja. Amerikanke su u Aucklandu na Novom Zelandu pobijedile s dva gola sjajne Sophije Smith u 14. i 45. minuti, a Smith je asistirala Lindsey Horan u 77. minuti za 3:0.

Vijetnamke nisu imale nijedan udarac na gol, Amerikanke čak 27 i osim ova tri gola mogle su zabiti još toliko. Alex Morgan, jedna od najvećih zvijezda ženskog nogometa, promašila je i penal u 43. minuti, ali je kod vodećega gola SAD-a briljantno asistirala Smith. S igračicom na leđima Morgan je brzu loptu iz sredine terena fantastično petom proslijedila za Smith kojoj nije bilo teško zabiti.

Europske prvakinje Engleskinje imale su puno teži posao u svojoj prvoj utakmici. U susretu 1. kola skupine D s minimalnih 1:0 pobijedile su Haiti. Jedini gol zabila je Georgia Stanway u 29. minuti iz penala i to tek nakon što je on ponovljen jer golmanica Haitija nije stajala barem jednom nogom na crti.

U preostalim utakmicama igranim noćas Japan je s 5:0 deklasirao Zambiju dok je Danska golom Vangsgaard u prvoj minuti sudačke nadoknade pobijedila Kinu 1:0. Bio je to jedini udarac Dankinja u okvir na čitavoj utakmici.

Pročitajte više