HRVATSKI NOGOMETAŠI

Pogledajte gol hrvatskog napadača u velikom derbiju. Predriblao je golmana i zabio

Screenshot: Twitter

ANTONIO MIRKO ČOLAK ne prestaje briljirati za švedski Malmö. Danas je u porazu 3:2 od Göteborga zabio za vodstvo svoje momčadi od 1:0. 

Primio je loptu koja je došla sa sredine terena, pobjegao braničima i predriblao golmana te mirno zabio iz jako teške situacije za vodstvo svoje momčadi. Ipak, do kraja susreta odigralo se puno toga, vidjeli smo i jedan crveni karton, a krajnji rezultat bio je poraz Malmöa nakon gola Tobiasa Sana u 99. minuti.

Čolak briljira u Švedskoj

Bivši napadač Rijeke i prvi strijelac HNL-a, koji je trenutno na posudbi u Malmöu iz PAOK-a, nedavno je zabio dva gola za Malmö u gostima kod Rangersa i sam odveo svoju momčad u play-off Lige prvaka.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Kad kažemo "sam odveo", ne pretjerujemo jer je Čolak u 1. pretkolu zabio za 1:0 pobjedu protiv Rige, a onda i u uzvratu, koji je završio 1:1. Tjedan dana kasnije bio je strijelac u pobjedi 2:1 protiv HJK-a u 2. pretkolu LP-a, da bi sad s dva gola Rangersima doveo švedski klub na prag Lige prvaka.

Treba li ga Dalić zvati?

No to nije sve. Čolak je još ubojitiji u švedskom prvenstvu, u kojem je u 13 ovosezonskih utakmica zabio osam golova uz jednu asistenciju i trenutno je bez imalo sumnje jedini hrvatski napadač koji je u pravoj formi.

Čolak je već bio na Dalićevu popisu za utakmice Lige nacija prošle godine, a jedini nastup upisao je u prijateljskoj utakmici s Turskom (3:3) ,u kojoj je dobio 24 minute. Možda novu priliku dobije već u ponedjeljak, kad Dalić objavljuje popis za rujansku akciju. Hrvatska 1. rujna gostuje u Rusiji, tri dana kasnije u Slovačkoj, a 7. rujna dočekuje Sloveniju.

 

Pročitajte više