SP u rukometu

Pogledajte izravni crveni karton za igrača Angole. Pogodio je Pešića loptom u glavu

Foto: EPA

HRVATSKA rukometna reprezentacija je u drugom kolu grupne faze na Svjetskom prvenstvu u Egiptu svladala Angolu rezultatom 28:20.

Hrvatska je četvrtu reprezentaciju Afrike uspjela slomiti tek u drugom poluvremenu nakon što je u prvom vodila tek s jednim pogotkom razlike (12:11).

Na sreću, Pešić nije dobio izravan udarac u glavu

Nagovještaj rezultatskog odmaka od neugodne Angole došao je u 38. minuti kada je desno krilo Angole Claudio Chicola dobio izravni crveni karton jer je iz sedmerca u glavu pogodio hrvatskog vratara Ivana Pešića. Na sreću po vratara Meškova, udarac nije bio direktno u glavu, već malo iznad nje.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ CRVENI KARTON ZA CHICOLU

Bez obzira na to postoji li kod igrača namjera pogađanja vratara u glavu ili ne, on dobiva crveni karton.

Najbolji strijelac Hrvatske je bio Čupić sa šest pogodaka

U trenutku isključenja angolskog vratara Hrvatska je vodila 15:13, a ubrzo je s još tri gola otišla na prednost od pet pogodaka razlike. Do kraja je prednost većinom rasla u hrvatsku korist, a najbolji strijelac kod izabranika Line Červara je bio Ivan Čupić sa šest pogodaka.

U posljednjem kolu grupne faze Hrvatska igra protiv Katara u utorak od 18 sati u izravnom okršaju za prvo mjesto u skupini. Ako Hrvatska pobijedi, u drugu fazu natjecanja će prenijeti tri boda, Katar dva, a Japan 1.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više