Pogledajte jednu od najboljih obrana sezone u HNL-u. Komentator nije mogao vjerovati

Screenshot: MAXSport

RUDEŠ i Varaždin na stadionu u Kranjčevićevoj odigrali su 0:0 u 13. kolu SuperSport HNL-a. Utakmica je završila bez pogodaka prvenstveno zahvaljujući fantastičnim golmanima obiju ekipa - Mateju Markoviću i Oliveru Zeleniki. Pritom je Markovićeva intervencija iz 62. minute jedna od najboljih u sezoni hrvatskog prvenstva.

Varaždinov bočni igrač Marko Vukčević probio je desnu stranu i poslao oštru loptu u kazneni prostor domaćina. Prošla je pokraj nekolicine igrača i stigla do Dimitra Mitrovskog. Krilni napadač ju je koliko-toliko smirio te izašao sam pred Markovića. Pokušao je usmjeriti loptu u stranu, no golman Rudeša se raširio i atraktivno izbio loptu, spasivši svoju momčad kojoj je tako donio treći bod ove sezone.

Komentator kanala MAXSport nije mogao vjerovati. "Evo prilike za Varaždin... Kakva obrana Markovića! Što je sada obranio Matej Marković u 62. minuti. Mitrovski je već krenuo slaviti pogodak", vikao je komentator tijekom prijenosa.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Rudeš zamijenio nekoliko golmana u teškoj sezoni HNL-a

Rudeš je u teškoj situaciji na dnu HNL-a, s pet bodova manje od pretposljednje Istre. Novi prvoligaš ove sezone već je zamijenio nekoliko golmana, pa su tako među vratnicama bili Karlo Kralj, Mario Marić i sada Marković. 

Prema podacima Transfermarkta, Marković je 27-godišnji golman koji je igrao u mlađim uzrastima Sesveta i Zagreba, u Bosni i Hercegovini nastupao za Čelik, Krupu i Sarajevo, u Slovačkoj za Michalovce, a u Grčkoj za APO Levadiakos. Ljetos je stigao u Rudeš, s kojim ima ugovor do 2025. godine.

Pročitajte više