Pogledajte Jelavićevu majstoriju iz slobodnjaka za pobjedu Rangersa: "Bila je to magija"

NIKICA JELAVIĆ još je jednom bio junak u slavlju Rangersa. U utakmici 32. kola škotskog Premiershipa klub iz Glasgowa je njegovim golom slavio s 1:0 kod Hamiltona.

Iako su gostovali kod posljednjeplasiranog sastava, igrači Rangersa nisu imali lagani posao. Diktirali su tempo u igri i imali mnogo više izraženih šansi (7:1 omjer udaraca u okvir vratiju za Rangers), no teškom su mukom materijalizirali bolju igru.

U samom finišu prvog poluvremena, u 44. minuti, Jelavić je odlično reagirao, te je s vrha šesnaesterca, desnom nogom, matirao nemoćnog domaćeg vratara Čeha Černyja. Bio je to deseti pogodak u sezoni našeg reprezentativca.


Inače, pred kraj utakmice je Jelavić postigao još jedan pogodak, sjajnim poluvolejem pod gredu, ali je pogodak opravdano poništen zbog zaleđa. Gosti mogu biti sretni i zbog situacije u 17. minuti. Naime, tada je domaćin, odnosno Dougie Imrie, promašio jedanaesterac koji je mogao odvesti utakmicu u nekom drugom smjeru.

"Nikica je top-klasa"

"Sam slobodnjak Nikica je izveo na fantastičan način, u gornji desni kut. Allen je i svoj posao odradio vrlo dobro dvjema obranama. Naravno, izvrsno je reagirao kod penala, ali i iskazao se u drugom poluvremenu kada smo bili u vodstvu", rekao je trener Rangersa Walter Smith.

Pohvalno se o Jelavićevoj i McGregorovoj igri izrazio i suigrač Richard Foster:

"Znali smo da nas čeka teška utakmica, Hamilton se bori za goli život. Srećom, došli smo do bodova na kojima moramo zahvaliti Allanu i Nikici na trenucima magije koju su pokazali u prvome poluvremenu. Hamilton je u uvodu utakmice bio bolja momčad, no kada imate u sastavu igrača kakav je Nikica onda uvijek imate šansu. Njega krasi kvaliteta, slobodni udarac mu je bio sjajan. On je top-klasa."



 

Škotski Premiership, 32. kolo:

Hamilton - Rangers 0:1 (Jelavić 44)

Redoslijed: 1. Celtic 73 boda (-2), 2. Rangers 71 (-2), 3. Hearts 60, 4. Dundee United 52, 5. Kilmarnock 47...

Pročitajte više