NBA

Pogledajte Jokićevu majstoriju protiv Houstona. Trener Nuggetsa: Nikola nema ego

Foto: AP Photo/David Zalubowski/Guliver Images

NIKOLA JOKIĆ sve je bliže osvajanju MVP titule. Novi korak napravio je sinoć u utakmici s Houston Rocketsima koju je završio s 29 koševa, 16 skokova i sedam asistencija.

Jokiću je za taj učinak trebalo 27 minuta koje je sakupio u prve tri četvrtine. U posljednjoj nije ni ulazio jer je njegova momčad već imala pozamašnu prednost.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Skoro da ništa nije promašio. Gađao je 9/11 za dva, 1/1 za tri i 8/9 sa slobodnih bacanja, bez izgubljenih, a s dvije ukradene lopte bio je najbolji košarkaš na parketu.

Video: Arena Sport

Tijekom druge četvrtine oduševio je vjerojatno najboljim potezom susreta. Prekrasnom asistencijom u reketu je pronašao PJ-a Doziera koji je onda imao lagan zadatak da zakuca za dva poena.

Oduševio je i trenera

Na konferenciji za medije nakon utakmice Jokić je dobio pohvale i svog trenera Michaela Malonea. 

"Ono što Nikolu čini MVP igračem je to da nije propustio nijednu utakmicu. Iako smo imali neke ozljede, on vodi ovu ekipu do mjesta među najbolje četiri ekipe na Zapadu. I pored toga, pogledate njegovu statistiku i efikasnost, to su povijesne brojke. Sretni smo što ga imamo", rekao je Malone pa dodao:

"Nikola ne mari za to da bude u centru pažnje, za svoj ego i druge stvari. Zaista me zabavljaju momci koji na Twitteru objavljuju svoje slike. Tko to radi? Nikad nisam vidio da se Nikola fotografira i da to objavljuje. To je ono što volim kod njega, povrh toga što je sjajan, sjajan igrač."

Pročitajte više