Pogledajte kako je bivši NBA superstar dominirao na debiju u tajvanskoj ligi

Foto: Profimedia

BIVŠA NBA zvijezda Dwight Howard debitirao je u tajvanskoj ligi i odmah u prvoj utakmici pokazao kako će dominirati tamošnjom košarkom. Postigao je 38 poena, 25 skokova i devet asistencija, a njegovi Taoyuan Leopardsi su velikim preokretom pobijedili New Taipei CTBC DEA 120:115 pred više od 15.000 navijača u prvoj domaćoj utakmici sezone.

"Ovo mi je bila prva utakmica nakon dugo vremena u kojoj sam dobio šansu šutirati, imati loptu u rukama... Zaista cijenim trenera i suigrače što mi vjeruju", rekao je centar koji će idućeg mjeseca napuniti 37 godina. Njegova je momčad na poluvremenu imala više od 20 poena zaostatka, ali se vratila i izborila produžetak. Howard je dominirao fizičkom snagom i iskustvom, zakucavao, skakao, blokirao, ali i šutirao trice, što mu u NBA ligi nisu dopuštali. 

Howard je bio prvi izbor drafta 2004., a u NBA je stigao izravno iz srednje škole. Osam puta izabran je za All-Star utakmicu i u jednu od tri najbolje petorke lige (pet puta u prvu). Triput je izabran za obrambenog igrača godine, pet puta je predvodio NBA u skokovima i dvaput u blokadama, a istaknuo se i osvajanjem natjecanja u zakucavanjima 2008. 

Kroz 1242 utakmice NBA karijere bilježio je prosjeke od 15.7 poena, 11.8 skokova i 1.8 blokada, a s LA Lakersima je 2020. osvojio jedini naslov prvaka.

Pročitajte više