HNL

Pogledajte kako je Burić na pitanje o drugom golmanu objasnio odnose u Hajduku

Foto: HNK Hajduk / Pixsell

JUNAK velikog boda Hajduka protiv Dinama (1:1) na Maksimiru je Marin Ljubić. Splitski 22-godišnji golman prošao je turbulentan put u svega četiri mjeseca od druge momčadi, sjajne predstave u pobjedi nad Dinamom (1:0) na Poljudu, povratka opet u drugu ekipu zbog zatezanja oko novog ugovora te čudesnih obrana u Zagrebu, gdje je opet dobio priliku protiv prvaka nakon druge ozljede Josipa Posavca ove sezone. 

Već u sedmoj minuti Ljubić je zaustavio udarac Petkovića koji su svi već vidjeli u golu. Uspio ga je svladati tek suigrač Ardian Ismajli, ali tijekom cijelog derbija ulijevao je sigurnost Splićanima, da bi u 74. minuti skinuo i udarac Danija Olma s ruba šesnaesterca te sačuvao bod svojoj momčadi i ostavio je u igri za naslov prvaka.

"Pokazao je mirnoću i izvanredne reakcije. Ove dvije utakmice protiv Dinama su potvrda njegove kvalitete", rekao je nakon utakmice trener Damir Burić.

Na inzistiranje novinara tko je poslao Ljubića u drugu momčad, Burić je odgovorio "neki prije", a na pitanje tko su "neki prije", odnosno je li to bivši sportski direktor Saša Bjelanović, strateg Hajduka je uzvratio: "Drago nam je da je potpisao ugovor i da je s nama. Mi smo ga vratili iz druge momčadi nakon toga i pokazao je da je naša budućnost i perspektiva."

Podsjetimo, Ljubić je 31. kolovoza dobio priliku protiv Dinama zbog ozljeda Josipa Posaveca i Tomislava Duke te bio jedan od najzaslužnijih za prvu pobjedu nad Modrima na Poljudu nakon 1259 dana. Njemu je ugovor istjecao na kraju sezone, a klub mu je odmah ponudio novi. Međutim, uslijedili su mučni razgovori koji su na kraju rezultirali prebacivanjem Ljubića u drugu momčad, što mu je rečeno prije susreta s Lokomotivom 21. listopada. Do tada je imao plaću od 1200 eura, klub mu je nudio 3500 eura, ali je čuvar mreže to odbio, zbog čega je i vraćen u drugu momčad dok ne postignu dogovor. 

Spominjala se mogućnost odlaska u Lokomotivu, bio je blizu Gorice, a onda je 8. studenog ipak potpisao novi ugovor do 2022. godine.Slučajno ili ne, dan kasnije sportski direktor Bjelanović podnio je ostavku

"Jako smo zadovoljni što su pregovori okončani na najbolji mogući način za igrača i klub. Obje strane pronašle su kompromis nakon dugih razgovora, učinili smo sve da mladi i talentirani vratar ostane dio naše momčadi, a pritom smo gledali i da budu zadovoljeni interesi kluba", rekao je tada predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Inače, početkom rujna Ljubić je otkrio tko su mu uzori među kolegama.

"Keylor Navas, a sviđa mi se i Andre Onana iz Ajaxa. Odlično prati igru, izlazi na centaršuteve, odlično igra nogom, baš onako kakav ja želim biti. Od hrvatskih vratara najdraži mi je Danijel Subašić", otkrio je tada Ljuba, kako glasi nadimak golmana Hajduka, koji bi ako ovako nastavi, mogao konkurirati za drugog ili trećeg golmana hrvatske reprezentacije iza Dominika Livakovića.

To bi, nakon svega što je proživio i učinio u prethodna četiri mjeseca, bio šlag na torti njegove prve seniorske sezone na najvećem nivou. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više