Pogledajte kako je hrvatski Amerikanac tricama isprašio euroligaša

Foto: Profimedia

HRVATSKI košarkaški reprezentativac, naturalizirani Amerikanac Jaleen Smith bio je jedan od ključnih igrača Virtusa iz Bologne u pobjedi 83:59 na gostovanju kod Monaca u 2. kolu Eurolige. Smith je pogodio četiri trice iz pet pokušaja i postigao 12 poena uz tri skoka i jednu asistenciju.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SAŽETAK

Samo su Iffe Lundberg (14) i Marco Belinelli (13) postigli više poena za talijansku momčad, a samo je Tornike Shengelia, koji je također ubacio 12, imao bolju valorizaciju (18) od Smithove (14). Bila je to prva pobjeda Virtusa, nakon što je na startu sezone kod kuće izgubio od Žalgirisa 82:79.

Zvezda izgubila u Litvi

Ovaj put od Žalgirisa je izgubila Crvena zvezda, u Kaunasu je bilo 79:74. Među igračima predstavnicima ABA lige izdvojili su se Luka Mitrović sa 16 i Miloš Teodosić s 15 poena. Njen gradski rival Partizan još je u četvrtak uvjerljivo pobijedio na gostovanju kod ASVEL-a 88:62 uz 17 poena Jamesa Nunnallyja.

Mladi hrvatski košarkaši u njemačkim klubovima nisu se istaknuli. Bivši Cibonin junior Krešimir Nikić u porazu Albe od Baskonije 91:86 ubilježio je tek dva poena, dva skoka i jednu krađu za četiri minute igre, dok Danko Branković nije ni ulazio u porazu Bayerna kod Panathinaikosa 78:71.

U četvrtak su se u Istanbulu sastala dva hrvatska košarkaša u pobjedi Real Madrida nad Anadolu Efesom 103:82 i bili među boljima u svojim momčadima. Mario Hezonja za Real je zabio 14 poena uz osam skokova, a Ante Žižić za Turke devet uz sedam skokova.

Pročitajte više