Pogledajte kako je motociklist namjerno pregazio suparnika ispred sebe. Čeka ga kazna

Foto: Screenshot

ORGANIZATORI utrke osudili su njegov potez, a Francuski motociklistički savez oglasio se priopćenjem u kojem je rekao da "takvoj osobi u sportu nema mjesta", nakon što su mediji objavili snimku na kojoj se vidi kako jedan natjecatelj utrke namjerno motociklom prelazi preko noge drugoga koji u tim trenucima leži na zemlji. Za to je i pokrenuta peticija.

Sve se dogodilo tijekom vikenda u utrci tijekom koje je jedan od natjecatelja izgubio kontrolu nad svojim motociklom. Snimka pokazuje da leži kad se ispred njega zaustavlja drugi natjecatelj. Isti taj potom dodaje gas i prelazi preko noge svog rivala.

Peticiju o njegovom izgonu iz sporta potpisalo je već nekoliko tisuća ljudi, od kojih mnogi navode da je ono što vide "okrutno, nesumnjivo namjerno napravljeno i nešto što se ne smije tolerirati". Pregaženi vozač zove se Axel Aynie i nakon svega je ustao i nastavio utrku, a vozač koji ga je pregazio ovako je sve opisao:

Pregaženi vozač je nastavio utrku

"Uspaničio sam se. Nisam dobar u tome. Samo sam o tome razmišljao za vrijeme utrke. Nisam se mogao pomaknuti ni lijevo ni desno, nisam znao što se događa. Činilo mi se da je najbolje stisnuti gas i podići prednji dio motocikla kako ga ne bih ozlijedio."

Aynie je nakon utrke rekao da je stupio u kontakt s vozačem koji ga je pregazio, s njim sve raščistio i rekao da ne želi iz svega raditi kontroverznu situaciju.

Pročitajte više