DAVIS CUP

Pogledajte kako je Novak Đoković čestitao hrvatskoj reprezentaciji na pobjedi

Foto: Susana Vera/Reuters/Guliver

NAJBOLJI tenisač svijeta Novak Đoković nije uspio odvesti Srbiju u finale Davis Cupa. Njega i njegove suigrače na tom je putu zaustavila hrvatska reprezentacija koja je u Madridu slavila 2:1 i plasirala se u završnicu natjecanja.

Đoković je donio jedini bod Srbiji u meču protiv Marina Čilića kojim je poravnao rezultat na 1:1. Prije tog ogleda Borna Gojo doveo je Hrvatsku u prednost pobjedom protiv Dušana Lajovića, a plasman hrvatske reprezentacije u finale osigurali su Mate Pavić i Nikola Mektić pobjedom protiv Đokovića i Filipa Krajinovića u meču parova.

Sportski čestitao

Đoković je prije meča protiv Hrvatske izjavio:

"Rivalstvo je veliko, mi smo susjedi. Uvijek je to neki dodatni pritisak, motiv, oba tima žele pobjedu i siguran sam da će sve dati za nju. Nije u pitanju samo pobjeda, već i to što igramo jedni protiv drugih, objema reprezentacija to puno znači."

U toj je izjavi bio naglasio i da "bez obzira na to što se dogodi na terenu, ono što je bitno je to da postoje poštovanje i prijateljstvo na terenu i izvan njega". Svoje je riječi potvrdio nakon poraza kada je došao da svih predstavnika hrvatske Davis Cup reprezentaciji i svakog pozdravio.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ĐOKOVIĆEV SPORTSKI POTEZ

Pročitajte više