K-1 WORLD GRAND PRIX

Pogledajte kako je Satoshi Ishii nokautirao protivnika na K-1 World Grand Prixu

Foto: Robert Anic/PIXSELL

SATOSHI ISHII prošao je u polufinale K-1 World Grand Prix turnira u Tokiju, ali se pritom ozlijedio te se neće moći boriti u nastavku natjecanja. Hrvatski borac japanskog podrijetla i učenik Mirka Filipovića tako je pokazao da je prijelaz u kikboks bio ispravna odluka, ali peh ga je spriječio da ponovi uspjeh Cro Copa i branka Cikatića koji su taj turnir osvajali u svojim najboljim danima.

Ozlijedio se u izmjeni udaraca u kojoj je nokautirao protivnika

Na jednodnevnom natjecanju osmorice boraca eliminacijskim sustavom 35-godišnji Ishii krenuo je pobjedom protiv Kosukea Jitsukate nokautom u drugom rundi, ali tom je prilikom dobio i snažan udarac u rebra zbog kojeg je morao otkazati nastavaka natjecanja. Umjesto njega u turnir je uskočio Hisaki Kato.

Ishii je 2008. bio olimpijski pobjednik u judu, a posljednjih je godina radio s Mirkom Filipovićem i ganjao MMA karijeru, ali se prošle godine prebacio na kikboks, što je bilo poprilično iznenađenje jer mu borba na nogama nikad nije bila jača strana.

Tri pobjede iz tri borbe

Ipak, u prve je dvije borbe u kikboksu ostvario dvije pobjede, a ova u četvrtfinalu K-1 turnira bila mu je treća, no nažalost neće moći nastaviti niz u Tokiju i doći do titule koju je Branko Cikatić osvojio 1993. na premijernom izdanju turnira, a Cro Cop 2012. na posljednjem izdanju uoči privremenog gašenja.

Pročitajte više