sp 2022

Pogledajte kako je VAR u 105. minuti delirij i euforiju pretvorio u šok i očaj

Foto: EPA-EFE/Mauricio Duenas Castaneda

TRESAO se Estadio Metropolitano u Barranquilli kada je u desetoj minuti sudačke nadoknade Yerry Mina zabio za iznimno važnu pobjedu Kolumbije nad Ekvadorom (1:0) u kvalifikacijama za SP.

Svi igrači Kolumbije i stručni stožer grlili su se i bacali jedni po drugima, strijelac trijumfalnog gola je sa suigračima proslavio posebnim plesom, a tribine su podrhtavale od neobuzdanog feštanja navijača u deliriju.

Razlog za to je Kolumbijina dramatična pobjeda u jako tijesnoj borbi za odlazak u Katar iduće godine.

Međutim, peruanski sudac Diego Haro tada je dobio signal iz VAR sobe te otišao provjeriti ono što je prethodilo golu. Nakon pet minuta pregledavanja snimke poništio je gol jer je pokazao da je Mina prije poentiranja dirao loptu rukom.

Naravno, Kolumbijcima je tako delirij i euforiju pretvorio u šok i očaj, dok su Ekvadorci slavili dvostruko - to što je Kolumbija ostala bez pobjede, a oni dobili bod.

Naime, nakon 12 od 18 utakmica južnoameričkih kvalifikacija za SP Brazil i Argentina sigurno idu prema Kataru. Međutim, za preostala tri mjesta koja vode na SP bori se čak sedam reprezentacija, među kojima najbolje stoje upravo Ekvador i Kolumbija.

Zato su Kolumbijci onako slavili pobjedu nad Ekvadorom te ništa manje tugovali nakon što su bez nje ostali. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE VAR U 105. MINUTI UZEO KOLUMBIJI VAŽNU POBJEDU.

Pročitajte više