Pogledajte kako se Šuker obračunao s medijima i opozicijom u HNS-u

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

DAVOR ŠUKER održao je vrlo žestok pobjednički govor nakon što ga je skupština HNS-a potvrdila kao novog starog predsjednika saveza. Samo je Dario Šimić glasao protiv, trojica su bila suzdržana, a predstavnici Hajduka, splitsko-dalmatinskog saveza i Druge HNL iz protesta su napustili skupštinu.

Šuker se u svom govoru nakon skupštine okomio na svoje kritičare, opoziciju i medije.



"Sve bih pozdravio i zahvalio se svima u nogometnoj obitelji, sportskim djelatnicima koji su u Hrvatskoj imali pravo na glasanje i na to sam ponosan", otvorio je Šuker presicu na svoj način.
 
"Čestitao bih Dariju Šimiću koji je u završnom govoru pozvao na priču, razgovor i jedinstvo. Mislim da smo puno toga napravili u nogometu, ali jedna strana... evo ponovo ih pozivam, vidjeli ste u zadnjih mjesec dana s priopćenjima, s uputama, pa mi smo već znali i prije ove skupštine da će reći par rečenica i napustiti skupštinu. Imam poruku ljudi iz Dalmacije koji su to znali", nastavio je Šuker.

"Volio bih kad bi svi savezi u Hrvatskoj imali takav budžet, preko 200 milijuna kuna. Volio bih kad bismo mogli pomoći svih 1600 klubova ali to je nemoguće".

"Vjerujte da imamo u zadnjih 6 godina, da smo oko 40 milijuna kuna pomogli, to je uplaćeno i donirano na sve (?)... Ali nismo organizacija koja će se hvaliti, dičiti i stavljati to u prvi plan. Najvažnije je da je sportska obitelj zadovoljna. Vidjeli ste par primjera iz splitsko-dalmatinske županije i Dubrovnika, i nije to slučajno. Volio bih u budućnosti da prije odlaska na SP napravimo iskorak prema navijačima, da napravimo jedan dan, festival nogometa, gdje da dođu da kažu, da nam ukažu, nismo mi ti koji sve znamo, ali ponavljam, zbog interesa hrvatskog nogometa ćemo napraviti, vidjeli ste da ima novih promjena i u IO-u , da ćemo napraviti reogranizaciju, ali treba vremena, nije lako. Za reogranizaciju nije isto dal' ćemo ići na SP ili nećemo. Vidjeli ste da Hrvatski nogometni savez radi odlične stvari".

Na pitanje o izjavama premijera Plenkovića i miješanju politike u nogomet, Šuker je rekao: "Preko 200-tinjak milijuna kuna koje HNS napravi mu daje moć na ovim prostorima da radi po statutu kako želi. Vidjeli ste prije izbora da je gospodin Šimić rekao da ima dovoljno glasova da bude kandidat. Nemojmo zaboraviti. A politika neka bude van nogometa. Ne bih volio da nam se desi što se desilo s Peruom, dali Španjolskoj, pa prepustimo to vremenu. A naš statut je onakav kakav je. Da li ćemo ga u trećem mjesecu još malo promijeniti, da li da bude kao FIFA-in, ali nije baš lagano kad se kaže da je dovoljno samo 5. Nije to tako lako u Hrvatskoj. Dajte mi još koji primjer gdje je bio jedan kandidat".


"Imam leđa velika, možete zabijat, radit...", počeo je Šuker oštrije prema novinarima nakon pitanja o Plenkoviću: "Interes hrvatskog nogometa je veći od ova dva vaša pitanja".

"Ne vidim da od vas dolazi otvorenost, to je ono što me sputava. Mogu biti na presicama svaki dan, ali dal želite biti u interesu hrvatskog nogometa...", rekao je Šuker i slegnuo ramenima.

Na pitanje novinara Nove TV brinu li ga akcije sportske inspekcije Šuker je rekao: "Malo mi ne stojite dobro po anketama, pa ima li neko drugo pitanje?". A onda se sam sebi nasmijao.

Nekoliko puta prozvao je i HRT-ovog novinara Domagoja Novokmeta.

Na njegovo pitanje je li istina da nije dobrodošao širom Hrvatske, Šuker je odgovorio: "Ja sam bio i po Dubrovniku, i po moru, i po Šibeniku, pa ne bih baš rekao..."

Nastavio je pričati o izgradnji stadiona, kampu na Sveticama i pitao Novokmeta: "Tko bi trebao izgraditi nacionalni stadion? Bili ste na HRT-u, imali ste toliko budžeta pa niste baš puno napravili. Želim vam svu sreću". 

Na ponovljeno pitanje o sportskoj inspekciji, odnosno boji li se da će poništiti izbornu skupštinu, Šuker je rekao: "Što je sportska inspekcija loša? Nemojte prejudicirati. Koliko je ta insprekcija bila u drugim sportovima? Dajte to istražite u vašem cijenjenom listu, od Sportskih, Slobodne, Indexa, ako možete, vaša ta krilna napadačka struktura koja vidi sve negativno u nogometu. Molio bih da ispitate, koliko je bilo, kad sportska inspekcija to napravi. Bilo je smiješno, rekao sam, dokle to može ić, da jedna Nova TV toliko potroši na komercijalnoj televiziji da dobiju ta dva glasa".

Na pitanje hoće li se reprezentacija vratiti u Split Šuker je rekao: 

Dat ćemo na IO, pitat ćemo UEFA-u. Volio bih da ste postavili pitanje da li će se otkrit svastika, pa onda to pitanje. Pa zašto ne bi igrali? Jesmo dali Superkup, pa jeste vidjeli šta ste napravili. Ajmo postavit da smo ponosni, izračunati kolika je to sreća neopisiva, pa i vi ste sretni jer imate više pisati. Ili ste možda bili nesretni jer je Hrvatska prošla Grčku. Vjerujte da ćemo na sljedećoj Skupštini napravi neovisnu anketu pa da vidimo vas. Malo vas ankete zezaju, dobili ste dva glasa".
 

 

 

 

 

Pročitajte više