Pogledajte kako se zvijezde hrvatske odbojke snalaze u kuhinji

Foto: Screenshot YouTube

DANI izolacije izazvane koronavirusom izvrsna su prilika za bavljenje aktivnostima za koje inače baš i nemamo vremena. Hrvatski odbojkaški reprezentativci, kapetanica Samanta Fabris i Marko Sedlaček, kao i većina profesionalnih sportaša, višak vremena kojeg krate kuhanjem. Samanta i Marko odlučili su pokazati kako se snalaze u ulozi kuhara te podijeliti recepte za omiljena jela.

Samanta, kapetanica hrvatske odbojkaške reprezentacije i igračica ruskog Dinamo Kazana, trenutno se nalazi u Hrvatskoj. Nakon što je zbog epidemije prekinuta sezona i sva natjecanja, najbolja hrvatska odbojkašica vratila se u rodnu Istru gdje provodi vrijeme sa svojom obitelji. 

''Nakon puno vremena imam priliku provoditi vrijeme sa svojom obitelji te se baviti i stvarima za koje inače nemam vremena. Jedna od njih je i kuhanje. Tijekom sezone klub nam osigurava obroke tako da ne kuham često ali se snalazim u kuhinji i rado kuham za prijatelje. Moja mama je vrhunska kuharica i ima restoran tako da ona trenutno brine o nama u karanteni ali i ja sam od nje naučila neki trik'',  ističe Samanta i otkriva da i dalje svakodnevno trenira:

''Po povratku u Hrvatsku provela sam 14 dana u karanteni i nisam trenirala ali od tada treniram jedan put dnevno po programu svog kondicijskog trenera i puno vozim bicikl kako bih što bolje održala formu.''

Marko Sedlaček hrvatski je reprezentativac kojeg je epidemija koronavirusa zatekla u talijanskom Milanu gdje igra za Vero Volley Monza i otkud se nedavno vratio u rodni Zagreb. Majstor na terenu, Marko se pokazao kao jednako snalažljiv i u kuhinji te predstavio recept za jelo koje je usavršio u Italiji, a to su špagete carbonara.

''Trenutno imam dosta slobodnog vremena koje kratim odmaranjem, filmovima, serijama i kuhanjem. Ne pada mi teško ovako provoditi vrijeme! Tijekom sezone nemam baš prilike ni vremena kuhati, a s obzirom na novonastalu situaciju kad se dosta toga zatvorilo prisiljen sam kuhati i isprobavati nove recepte. Carbonaru nisam baš nešto puno radio prije dolaska u Italiju, tamo sam ju naučio raditi po njihovom receptu i sada ju rado pripremam, kao i sve druge vrste tjestenine'', rekao je Marko.

Pročitajte više