Pogledajte kako si je HNL ikona povećala cijenu deset puta u Italiji

Foto: Getty Images / Guliver Image

U DRUGOJ HNL-a u 57 nastupa zabio je čak 44 gola, dok mu je u Prvoj omjer utakmica i zgoditaka također impresivnih 33/25.

Ilija Nestorovski sve ovo ostvario je igrajući i trpajući za skromni Inter iz Zaprešića.

Usprkos ovakvoj statistici i tome što je bio u najboljim godinama (26), nije završio u nekom od hrvatskih velikana, nego je u ljeto 2016. za siću od 600 tisuća eura otišao u Palermo.
 
Njegov novi klub do kraja sezone ispao je iz Serije A, ali je Nestorovski ostao zapažen po sjajnom učinku od 11 golova i tri asistencije. Posebno jer ga je ostvario u prvoj sezoni u ligi koja je iznimno teška za napadače i to igrajući za jedan od najlošijih klubova.

Ove sezone Makedonac nastavlja oduševljavati u još tvrđoj Seriji B. U natjecanju gdje se čak 22 kluba brutalno bore za opstanak ili proboj u prvu ligu, Nestorovski je u 21. utakmici sezone sjajno zabio 12. gol.

Za konačnih 4:1 pogodio je ljevicom u rašlje iz slobodnjaka s 18 metara i tako Palermo održao na samo tri boda od drugog mjesta koje na kraju sezone jamči izravan povratak u Seriju A.
Zato nije čudno da je Nestorovski postao kapetan kluba i da si je otkako je u Italiji udeseterostručio cijenu u odnosu na ono koliko ga je Palermo platio, pa sada vrijedi 6 milijuna eura. 

Pročitajte više