MAGIC U HRVATSKOJ

Pogledajte kako su fanovi u Splitu okružili Magica Johnsona. Slikao se sa svima

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

JEDAN od najboljih svjetskih košarkaša u povijesti Earvin Magic Johnson sinoć je s obitelji i prijateljima došao na odmor u Hrvatsku. U 150 milijuna dolara vrijednoj megajahti Aquila dugačkoj 86 metara stigao je u Split i iskrcao se na Zapadnoj obali, gdje su ga dočekale stotine fanova.

Magic se iskrcao ispred Meduro bara, gdje se obično vežu ovakva plovila, a kako se informacija o njegovu dolasku proširila po Splitu, pred jahtom su se okupile stotine fanova. Simpatični i uvijek nasmijani košarkaš spremno se fotografirao sa svima koji su to zatražili, pa i izmijenio nekoliko riječi s lokalcima.

Magic Johnson najveći svjetski košarkaš stigao je u Split. Snimio Boris Kragić.

Posted by Kragić Boris on Sunday, August 2, 2020

VIDEO: Facebook / Kragić Boris

Prava ludnica zavladala je na Zapadnoj obali, a Magicu nije smetalo ni probijanje kroz gužvu ni činjenica da skoro nitko od ljudi koji su ga došli vidjeti nije nosio masku niti mu omogućio socijalnu distancu.

U Splitu će se 60-godišnji bivši superstar navodno zadržati samo jedan dan, a zatim jahtom nastaviti ploviti Jadranom.

Magic je uz Larryja Birda bio najveća svjetska košarkaška zvijezda 80-ih. Cijelu karijeru proveo je u LA Lakersima od 1979. do 1991., plus kratki povratak 1996., a s njima je osvojio pet naslova NBA prvaka (1980.,82., 85., 87. i 88.), tri titule MVP-a te tri MVP-a finala, a 12 puta je izabran na All-Star utakmicu. Službeno je uvršten među 50 najboljih košarkaša svih vremena, ali za većinu je jedan od najboljih 10, ako ne i pet, a bez konkurencije je najbolji razigravač u povijesti.

Pročitajte više