MURAL POSVEĆEN JUGOPLASTICI

Pogledajte kako su građani Splita odgovorili na brisanje murala Jugoplastike

Foto: Dalmatinski portal

Prije dva tjedna su građani Splita u Dominisovoj ulici oslikali prekrasan mural u čast najbolje klupske košarkaške družine Europe, a danas je taj isti mural posvećen Kukoču, Rađi, Sretenoviću, Maljkoviću i ostalima prebrisao gradski komunalac.

Cijelog dana vode se rasprave o muralu, Splićani su bijesni na društvenim mrežama prozivali odgovorne, a oglasio se i Dino Rađa, jedan od članova legendarne generacije Jugoplastike kojima je ovaj mural i posvećen. Nalog za brisanje potpisao je pročelnik Ureda konzervatora Radoslav Bužančić, piše Dalmatinski portal. 

Sada je stigla reakcija i građana Splita, točnije splitskog Geta, koji su na Facebook stranici "E, Splite moj" objavili fotografije zida na kojem je napisana poruka osobi koju smatraju odgovornom za brisanje murala. 

"Mi, stanari, smo žalosni što su uoči obljetnice prebojili mural, željeli bismo da se, da se sportskim rječnikom izrazimo, spusti lopta na zemlju, pogotovo sada kada se zna tko je izdao nalog za uklanjanje. Ne želimo nikakvu odmazdu, pogotovo zato što je ta osoba naš susjed. Mi se nadamo da će odgovorni odstupiti s mjesta na kojem je sada, ako ne zbog štekata, bankomata i brojnih drugih nelogičnosti, onda zbog ove velike omaške. Zvali su nas poduzetnicu, sportaši, davali podršku, svima smo se zahvalili na toplim riječima, ali novac smo odbili. Mi ćemo novac za novi mural prikupiti ponovno sami te ćemo u suradnji s KK Split naći odgovarajuću lokaciju", poručili su stanari Geta. 

Pročitajte više