Pogledajte kako su Srbi prevarom pokušali izboriti produžetke sinoć na Savi!

SRPSKA vaterpolska reprezentacija izvela je u završnici polufinala Europskog prvenstva veliku prevaru, kojom se nisu uspjeli okoristiti. U ludoj utakmici Hrvatska je slavila 10:9 i osigurala finalni meč s Italijom golom Mihe Boškovića iz peterca kojeg je pet sekundi prije kraja izborio Damir Burić. A onda je krenuo neviđeni bezobrazluk...

Izbornik Srbije Dejan Udovičić je pored vratara i šestorice vaterpolista (što je maksimum koji nalažu pravila), u teren poslao još jednog igrača kako bi višak svojih pulena u bazenu uspio pretočiti u pogodak.

Rusko-španjolski sudački par Naumov i Borrell nisu prebrojali igrače u bazenu (što im je dužnost uoči svakog napada) i srpski trik je upalio. Ratko Rudić uporno je pokušavao objasniti sucima da Srbi neopravdano imaju igrača više u bazenu, ali u svom onom kaosu oni ga nisu shvatili.

Srbija nije zabila iz prvog pokušaja, pa su dobili novi napad, ali djelitelji pravde zaboravili su izbaciti sedmog igrača, što je bila njihova dužnost. Posljednji šut na utakmici Josip Pavić je obranio i moglo je početi slavlje gotovo pet tisuća navijača. Da su kojim slučajem Srbi uspjeli poravnati, sukladno pravilima pogodak bi morao biti poništen, a ne sumnjamo kako bi se onda drvlje i kamenje osulo na suce.

"Sve rade da nam smjeste": Tko o čemu, Udovičić o regularnosti

Dejan Udovičić posljednjih je nekoliko dana stalno jadikovao i spominjao kojekakve urote organizatora natjecanja, žaleći se na činjenicu da su Srbi morali triput u grupnoj fazi igrati u jutarnjem terminu. Udovičić je promašio adresu, njegove kritike (iako nemaju nikakvih osnova jer je satnica odavno utvrđena) trebale su biti upućene LEN-u.

Udovičić je s reprezentacijom Srbije osvojio gotovo sve što se može (aktualni je svjetski prvak, ima i europsku titulu), i teško je pomisliti da bi se jednom takvom stručnjaku slučajno dogodio ovakav prekid. Bio je to jedan prljav potez, posebno sarkastičan ako se zna da je baš Udovičić ukazivao na regularnost prvenstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.