Pogledajte kako su u Dinamu odgovorili na pitanje tko vodi klub

Foto: Index

KREŠIMIR ANTOLIĆ, bivši visoki policijski dužnosnik, a danas šef sigurnosti u Dinamu, član Uprave te jedan od ključnih operativaca kluba, na press konferenciji uoči utakmice Dinama i Spartak Trnave (četvrtak, 21 sat), u kojoj Dinamo igra za prolazak europske skupine, govorio o organizaciji susreta, ali nije mogao izbjeći pitanja o otkazu Tomislavu Svetini, dopredsjedniku kluba, te o pravnom prepiranju s udrugom navijača "Dinamo to smo mi".

>>> Pogledajte video iz Maksimira s press konferencije. 

Antolić je već dio konferencije posvetio udruzi koja večeras organizira tribinu o Dinamovoj budućnosti na koju su članovi Uprave Dinama odbili doći.

Na pitanje Indexa zašto ne žele doći na večerašnju tribinu o Dinamu, Antolić je odgovorio da za to ima niz razloga, ali najveći je što, kako kaže, "Dinamo to smo mi laže".

Iz udruge "Dinamo to smo mi" tvrde da su izvršili uvid u članstvo Dinama iz kojeg je izbrisan bjegunac od pravosuđa Zdravko Mamić, dok Dinamo tvrdi da je to notorna laž. 

Antolić uvjerava da to nije bio razlog za smjenu Tomislava Svetine.

"Obzirom da je to laž, ne vidim kako to ima veze s razrješenjem kolege Svetine. Uostalom, ja sam osoba zadužena za članstvo."

O tvrdnjama da je Svetina bio u dosluhu s ljudima iz udruge, odnosno da je bio opozicija Mamiću. Antolić je kazao:

"Ne vjerujem da je bio opozicija. Vodili smo zajedno klub u situaciji kada nam je 2015. godine ovdje marširala policija, živjeli u kritičnim momentima. Nije bio opozicija, nisam to primijetio. Nikad u nijednom trenutku funkcioniranje Dinama nije došlo u pitanje, nije kasnila plaća, nisam primijetio u njegovom radu da je bio opozicija i to je moj dojam, a neću si dopustiti da tumačim odluke Izvršnog odbora."

Antolić uvjerava da Dinamo vodi Uprava kluba i nevidljivi predsjednik Igor Kodžoman.

"Klub operativno vodi Uprava kluba i predsjednik Igor Kodžoman, ja sam jedan od članova Uprave. Na svakodnevnoj razni vodimo klub koji je živo biće, donosimo više odluka dnevno. Dinamo je veliki izazov, ovdje se uvijek nešto događa. Dinamo sasvim normalno funkcionira, dapače, više nego dobro."

U Dinamu ne žele reći zašto je Svetina smijenjen.

"Izvršni odbor kluba je tijelo koje ima statutarno pravo na razrješenje i siguran sam da oni znaju sve. Drugačije to ne bih komentirao. Tajming također ne bih komentirao. Ljudi su za to ovlašteni. Ako mislite da je to uzdrmalo klub, mislim da je Dinamo pokazao da je prejak sustav da bi u bilo kojem trenutku ovisio o pojedincu, bilo kojem. Možemo razgovarati o tome je li ovo dobro ili ne za klub, ali Dinamo funkcionira normalno, izvršavamo zadatke, ovo nije potres ni katastrofalna situacija za klub", rekao je Antolić i dodao da odlazak Svetine nema veze s inicijativom udruge navijača "Dinamo to smo mi". 

 

Pročitajte više