Pogledajte kavez u koji je Velež htio smjestiti navijače Željezničara

Foto: Facebook/The Maniacs

NOGOMETAŠI Veleža i Željezničara odigrat će danas utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine na stadionu u Mostaru. Na tribini, točnije kavezu u koji su trebali biti smješteni navijači gostujućeg Željezničara, osvanula je poruka na kojoj piše: "Navijači nisu životinje". Poruka je to navijačke skupine Manijaka Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine i organizatorima utakmice na koju neće doći.

Čelnici Veleža su, podsjetimo, uoči ogleda sa Željezničarem napravili kavez na tribini u koji su željeli smjestiti gostujuće Manijake. Oni odbijaju takav tretman uz poruku da to nisu uvjeti za ljude. Nihad Hodžić, stručnjak za infrastrukturu iz tamošnjeg Saveza, odobrio je kavez.

Rat priopćenjima

U Željezničaru su se zauzeli za svoje navijače i tražili da im se omogući dolazak na tribinu koja ne izgleda poput kaveza, uz tampon-zonu između njih i navijača domaće momčadi. Mediji iz BiH to već sve opisuju kao rat priopćenjima dva kluba pa navode i da su iz Veleža negativno odgovorili na tu zamolbu.

"Još jednom ćemo podsjetiti javnost i naše prijatelje iz FK Željezničar da je FK Velež u vrlo kratkom roku uspio osigurati montažnu tribinu za gostujuće navijače i za to uložio određena sredstva. Ta gostujuća tribina je napravljena po naputku ljudi iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine koji su zaduženi za infrastrukturna pitanja i kao takva tribina je dobila zeleno svjetlo od nadležnih službi N/FS BiH.

Samim time smatramo da smo svoju obvezu ispunili. Također, važno je istaknuti činjenicu da je Policijska stanica Mostar Sjever zatražila izgradnju montažne tribine jer u suprotnom nije mogla garantirati i osigurati sigurnost prilikom rasporeda navijačkih skupina kako to traži FK Željezničar.

Za kraj, osvrnimo se na opasku iz FK Željezničar o njihovom gostoprimstvu prema Veležu u našim europskim utakmicama na stadionu Grbavica. Vaš ustupak, dragi prijatelji, a vi to preskočite, FK Velež platio kako ste tražili. Čist račun - duga ljubav, dragi prijatelji", dio je priopćenja Veleža na temu o tribini.

 

Pročitajte više