Pogledajte kojim autićem je podivljali Allegri odjurio potjeran iz Juventusa

Screenshot: Twitter

MASSIMILIANO ALLEGRI potjeran je iz Juventusa samo tri dana nakon što je momčad vodio do osvajanja talijanskog kupa. Tako je postao trener s rekordnih pet trijumfa u tom natjecanju. Ovo mu je bio 12. trofej u ukupno osam sezona u Juventusu, po čemu je postao drugi najtrofejniji u povijesti slavnog kluba.

Ispred njega je samo Giovanni Trapattoni s 14 pehara, ali i s tri sezone više u Juveu od Allegrija. No, već neko vrijeme znalo se da on neće povećati broj sezona u klubu, a divljanjem za vrijeme i posebno nakon finalne utakmice kupa protiv Atalante omogućio je Juventusu da ga se riješi i prije kraja sezone. Juventus mu je dao "otkaz zbog opravdanih razloga", navodeći niz trenerovih divljačkih ispada kao povod za okončanje suradnje s njim. 

Dok se na travnjaku Olimpica spremala ceremonija dodjele trofeja, Allegri, koji je na kraju prvog poluvremena isključen zbog divljanja, urlao je na sportskog direktora Cristiana Giuntolija i demonstrativno odlazio od njega. Insajder Gianluca di Marzio tvrdi da je Allegri tako reagirao ogorčen time što će ga Juventus zamijeniti Thiagom Mottom, iako mu je na kraju donio trofej te osigurao povratak u Ligu prvaka.

No, to je bilo ništa što je na istom mjestu radio Guidu Vaciagu, uredniku Tuttosporta. Dok je on pričao na mobitel, Allegri ga je zgrabio za zglob i zavrnuo mu ruku nekoliko puta. Istovremeno je urlao na njega: "Ti si usrani urednik! Piši istinu u svojim novinama, a ne ono što ti klub kaže! Znam gdje ću te sačekati. Doći ću i iščupati ti oba uha!"

Tri dana kasnije, trener koji je u Juventusu godišnje zarađivao 9 milijuna eura, izjurio je iz Continasse, klupskog sjedišta, za volanom autića Fiat 500.

Pročitajte više