Pogledajte kraj borbe. Ozlijeđeni Delija poražen tehničkim nokautom

Foto: Profimedia

HRVATSKI MMA borac Ante Delija poražen je u prvoj rundi prve borbe ovosezonskog PFL-ovog turnira. Bolji od 33-godišnjeg Dubrovčanina bio je Valentin Moldavski, nekadašnji privremeni prvak Bellatorove teške kategorije. Godinu dana mlađi ruski borac, učenik legendarnog Fedora Emelianenka, do pobjede je stigao tehničkim nokautom.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ZAVRŠETAK BORBE

Delija je dobro otvorio borbu i pogodio nekoliko udaraca s distance, a do preokreta je došlo nakon boksačke razmjene, prije koje je Moldavski low kickom pogodio hrvatskog teškaša. Delija se poslije te razmjene uhvatio za prepone i do kraja borbe izgledao puno pasivnije.

Pretrpio ozljedu u borbi

Nakon što je primio nekoliko udaraca, sudac je prekinuo borbu. Poslije borbe otkriveno je da je Delija pretrpio ozljedu prepone, zbog koje se i počeo povlačiti u meču i izgledati daleko bezopasnije nego na početku.

Rus je za svoju pobjedu dobio šest bodova i vodeći je na ljestvici deset boraca. Delija pred drugi turnir zauzima posljednje mjesto.

Hrvatskom MMA borcu, podsjetimo, ovo je bio četvrti nastup u PFL sezoni. Prije dvije godine ga je osvojio i zaradio nagradu od milijun dolara. Do finala je tada stigao slavljima nad Scheffelom (tehnički nokaut), Sheltonom Gravesom (odluka sudaca) i Renanom Ferreirom (nokaut), a u finalu se ponovno borio s Brazilcem Matheusom Scheffelom i pobijedio ga tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Pročitajte više