Pogledajte ludnicu u Livnu: Dalića dočekalo 50 tisuća ljudi

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL, Index

ZLATKO DALIĆ imao je spektakularan doček u svom rodnom Livnu. Na lokalnom stadionu okupilo se 50 tisuća ljudi.

Daliću je priređen doček nakon što je s Hrvatskom osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. 

Dalić je svima zahvalio na sjajnoj podršci:

"Hvala vam iz srca, za ovaj osjećaj sreće i velikog ponosa. Ja nikad nisam zaboravio od kuda sam krenuo i gdje sam počeo, a moju karijeru sam počeo ovdje prije jako puno godina. Evo simbolike, nakon 35 godina vraćam se kao drugi na svijetu. Znam s koliko ste emocija i strepnje navijali za Hrvatsku i zato vam hvala svima koji ste navijali, svima u BiH, u Hrvatskoj i svijetu. Mi nismo svjetski prvaci, ali vi znate da su dečki dali sve od sebe, oni su svojom igrom i hrabrošću osvojili vaša srca", rekao je Dalić na dočeku. 

>Dalić: Ja sam jedan od vas, a vi ste moja snaga

Nakon što je Dalić stigao na pozornicu, 50 tisuća ljudi je uzvikivalo: "Zlatko mi te volimo!"

"Prelijepo, emocije su na vrhuncu. Bilo je puno dočeka u Hrvatskoj i svaki je bio veličanstven, ali ovaj je za mene poseban, u mom Livnu, u mom rodnom gradu. Puno je emocija, zaista prekrasno", rekao je oduševljeni hrvatski izbornik.

U Livno su stigli brojni poznati poput Ćire Blaževića, Franje Arapovića, Bake Sliškovića... Na doček ipak nije došao Zdravko Mamić.

U čast Zlatka Dalića pjevali su brojni hrvatski glazbenici poput Thompsona, Joleta, Dražena Zečića, Škore, Mate Bulića...




U Livno su stigli i navijači Ante Rebića koji je također stigao na doček svog izbornika.



Ovako su se navijači zagrijavali za doček: 

 Dalića su na graničnom prijelazu Kamensko dočekali livanjski motoristi.

Otac Zlatka Dalića: 

"Ovo mi znači puno u životu. Ovome se nikada nisam nadao, da će jednog Zlatka Dalića prihvatiti ovako i da će biti ovakvo veselje... Ovo nitko nije doživio, a neće ni doživjeti", rekao je Ivan Dalić.

Pročitajte više