Pogledajte majstoriju Modrića u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva

Foto: Screenshot

REAL Madrid se plasirao u finale Svjetskog klupskog prvenstva u marokanskom Tangeru pobijedivši prvaka Egipta Al-Ahly 4:1. Real je poveo golom Viniciusa u 42. minuti, a drugi gol za Španjolce zabio je Valverde u 46. minuti. No za gol je najzaslužniji Luka Modrić. Hrvatski kapetan je fantastičnom loptom razbio obranu afričke momčadi te izbacio Rodryga.

Majstorija Modrića, pa promašen penal

Brazilčev udarac brani golman Al-Ahlyja, ali tu je Valverde koji ima lagan zadatak pospremiti loptu u mrežu. Na 2:1 je smanjio Maaloul iz penala u 65. minuti, a još dva gola za Real pala su u sudačkoj nadoknadi. Prvi je zabio Rodrygo u drugoj, a drugi Arribas u devetoj minuti sudačke nadoknade.  Luka Modrić je u 87. minuti promašio penal za Real.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO MODRIĆEVE MAJSTORIJE

U finale se još prije plasirao saudijski Al-Hilal, koji je u polufinalu pobijedio južnoameričkog prvaka Flamengo iz Brazila 3:2. Saudijci su iznenadili favorizirani Flamengo i prošli kao prvi saudijski klub u povijesti u finale. Finale se igra 11. veljače. 

Finale se igra za tri dana 

Do sada je 11 klubova osvajalo naslov svjetskog klupskog prvaka, a sve su to bili europski ili južnoamerički klubovi. Međutim, južnoamerički klubovi su dobili prva tri naslova, a potom još samo jedan u idućih 15 izdanja.

Rekorder je Real Madrid s četiri naslova, Barcelona je tri puta slavila, a Corinthians i Bayern Munchen po dva puta. Prošle godine naslov je osvojio Chelsea pobjedom protiv Palmeirasa.

Pročitajte više