Esport

Pogledajte majstoriju Perkza na League of Legends World Championshipu

Foto: LoLesports/Flickr

LUKA "Perkz" Perković i G2 Esports su se prvi puta u povijesti plasirali u četvrtfinale League of Legends World Championshipa koji se trenutno igra u Južnoj Koreji. U pobjedama svoje ekipe Perkz je igrao ključnu ulogu i s nekoliko prekrasnih poteza oduševio publiku i komentatore. U meču protiv vijetnamskog tima Phong Vu Buffalo igrajući Akali Perkz je napravio jedan od najljepših poteza prvenstva. 

>Novi povijesni uspjeh Perkza, odveo svoj tim među osam najboljih na svijetu

S omjerom 2-1 G2 Esports i Perkz krenuli su u razigravanje skupine B na LoL World Championshipu. Prvi meč su igrali protiv Phong Vu Buffaloa, a pobjeda bi značila dolazak na korak do plasmana u četvrtfinale. Hrvatski mid laner je odabrao Akali i odigrao jednu od najboljih partija u životu. Analitičari i komentatori su to opisali kao najbolja igru na tom heroju koju su dosad vidjeli. Akali je vrlo mobilan i zahtjevan heroj, koji kada je u pravim rukama može odlučiti mečeve. Upravo to je napravio Perkz. 

Iako je protivnička ekipa bila u prednosti Perkz je dominirao u ranim fazama meča. Kako su njegovi suigrači zaostajali za protivnicima sve je više toga ovisilo o njemu i on je bio taj koji je morao iznijeti svoju ekipu do pobjede, a upravo je to i učinio. U 27. minuti meča dočekao je protivničkog mid igrača i ubio ga u jedan na jedan situaciji da bi potom vješto izbjegavao tri protivnika koristeći Akalin Twilight Shroud te time kupio dovoljno vremena i napravio dovoljno štete da bi mu ostatak ekipe stigao u pomoć. U cijeloj razmjeni G2 Esports je izgubio samo jednog heroja i to prije nego je cijela borba praktički počela, a Phong Vu Buffalo je ostao bez četvorice. 

G2 Esports će u četvrtfinalu igrati protiv glavnog favorita za osvajanje turnira Royal Never Give Up. Kineski tim predvodi vjerojatno najbolji igrač svijeta Jian "Uzi" Zi-Hao. Fnatic je odličnim nastupom osvojio prvo mjesto u skupini D omjerom 6-1 te u četvrtfinalu idu na kineski EDward Gaming. Među osam najboljih plasirale su se tri kineske ekipe, po dvije europske i korejske ekipe te jedna američka. Fanovi europskog League of Legendsa imaju se tako čemu radovati, pogotovo odličnoj formi Fnatica, koji je izgleda napokon spreman za novi veliki rezultat na World Championshipu. G2 Esports ima teškog protivnika, ali više su puta dokazali da ih nikad ne treba otpisati. Prvenstvo se nastavlja u subotu u ranim jutarnjim satima.

Screenshot: Twitter

*U članak je prilikom objave stavljen pogrešan video zbog čega se ispričavamo čitateljima. Pogreška je ispravljena nakon reakcije čitatelja i ubačen je video poteza koji se opisuje u tekstu. 

Pročitajte više