Pogledajte majstorsku asistenciju Nikole Vlašića u talijanskom kupu

Screenshot: Twitter

NOGOMETAŠI Fiorentine izborili su polufinale talijanskog kupa pobjedom u Firenci nad Torinom 2:1, a hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić bio je asistent kod jedinog gola gostiju. Fiorentina je povela golom Srbina Luke Jovića u 65. minuti, a u 90. minuti Francuz Ikone je potvrdio prolazak. U 93. je Vlašić prekrasno asistirao za Bjelokošćanina Karamoha za konačnih 2:1.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ASISTENCIJU VLAŠIĆA

Vlašić je odigrao cijelu utakmicu za momčad Ivana Jurića, a Josip Brekalo, samo tri dana nakon što je Torino zamijenio Fiorentinom, utakmicu je odgledao s klupe gostiju. Fiorentina u polufinalu čeka boljega iz večerašnjega dvoboja Rome i Cremonesea. U utorak je Inter u Milanu svladao Atalantu s 1:0, a u četvrtak igraju Juventus i Lazio. 

Ipak je ostao u Torinu

Ranije tijekom prijelaznog roka, koji je u Italiji završio 31. siječnja, spekuliralo se o sudbini Nikole Vlašića. Talijanski mediji naveliko su pisali da bi mogao napustiti Torino. Prema tim navodima, hrvatski reprezentativac bio je blizu novom povratku u Premier ligu, odnosno u West Ham, iz kojeg je i posuđen u Torino.

Vlašić je odmah po dolasku u Torino zauzeo mjesto u početnoj postavi momčadi za koju je u 19 ligaških nastupa zabio četiri i asistirao za dva gola. Talijanski Libero informaciju o mogućem odlasku Vlašića predstavio je kao loše vijesti za Torino. Isti medij pisao je da se hrvatski reprezentativac preporodio pod vodstvom Ivana Jurića te da trener nije sretan idejom da ga West Ham ponovno uzme.

Ipak, zasad se to nije dogodilo, ali izvjesno je da bi se moglo dogoditi na ljeto jer će Torino teško izdvojiti potrebnih 15 milijuna eura da nakon posudbe otkupi Vlašićev ugovor od londonskog kluba.  

Pročitajte više