Pogledajte najbizarniji od tri crvena kartona u malom derbiju La Lige

Foto: Profimedia

MASON GREENWOOD, mladi (22) as Manchester Uniteda, otpisan je na Old Traffordu iako su odbačene tužbe podignute protiv njega za pokušaj silovanja i nasilje nad bivšom djevojkom. Zbog spomenutih razloga Greenwood nije igrao od početka 2022. do ljeta 2023. Tada je otišao na posudbu u Getafe. Tamo briljira, tako da ga, prema pisanju španjolskih medija, želi Barcelona. 

U 19. kolu La Lige Getafe je u malom madridskom derbiju dočekao Rayo Vallecano. Dvoboj klubova koji se bore za Europu pretvorio se u kartonijadu. Sudac Jorge Figueroa pokazao je čak devet žutih i tri crvena. Sva isključenja bila su za igrače Getafea, pa ne čudi da je Rayo pobijedio 2:0. Najbizarniji od spomenutih crvenih kartona bio je onaj Greenwoodov.

On je u 50. minuti trčao u kontru. Dva igrača Raya pokušavala su ga zaustaviti povlačenjem, u čemu su na kraju uspjeli. Greenwood je, ljut zbog toga što nije dosuđen faul, kratko nešto dobacio sucu. On mu je na to odmah dao izravni crveni karton. Greenwood je ostao šokiran. Tražio je objašnjenje od suca zašto ga je isključio, iako mu ništa vrijedno toga nije rekao.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SITUACIJU

Kasnije je zapisnik utakmice otkrio sučevu verziju. Crveni karton Greenwoodu obrazložio je time što mu je ovaj rekao "F*ck You", što na engleskom znači "je*i se". Engleski nogometaš i njegov španjolski trener tvrde da to nije istina, nego da je Greenwood sučevu odluku da ne dosudi faul nad njim prokomentirao uzvikom "F*ck sake" ili "je*ote".

Pročitajte više