NBA

Pogledajte neprocjenjivi izraz lica rookieja Lakersa nakon LeBronove lekcije

Foto_ Profimedia

LEBRON JAMES poznat je kao čovjek s izuzetnom košarkaškom inteligencijom, sa sposobnosti razumijevanja i prepoznavanja situacija na parketu na vrhunskoj razini. Zato nije neobično da drugi ne mogu pratiti njegov tijek košarkaških misli, a posebno mladi igrači bez značajnog iskustva.

Pretvorio rookieja u mem

Tako je rookie Lakersa Austin Reaves postao viralni hit i mem na sinoćnjoj utakmici u Brooklynu zbog izraza lica nakon što mu je James objašnjavao što treba činiti. Snimka prikazuje LeBrona kako nešto objašnjava 23-godišnjem beku, inače nedraftiranom rookieju, a nesretni Reaves teško skriva da mu baš ništa nije jasno.

Situacija se dogodila nešto manje od tri minute prije kraja susreta, kada su Lakersi imali 15 poena prednosti nad Netsima. Pobjednik je već bio odlučen, ali do kraja utakmice, slučajno ili ne, Lakersi nisu postigli ni koš.

Povratak Anthonyja Davisa

Naposljetku su slavili 106:96 i došli do polovičnog učinka 24-24. James je zabio 33 koša, a Reaves je za 25 minuta igre ostao na dva poena, ali je imao šest asistencija i pet skokova. Za Lakerse je ova utakmica bila najvažnija zbog povratka Anthonyja Davisa, koji je zbog ozljede koljena propustio više od mjesec dana. Vratio se s osam poena i četiri blokade za 25 minuta na parketu.

Pročitajte više