Pogledajte nesebičan potez Pašalića u preokretu Atalante kod već otpisane ekipe

Screenshot: X

HRVATSKI nogometni reprezentativac Mario Pašalić bio je asistent za prvi gol Atalante u 2:1 (0:1) gostujućoj pobjedi do koje je klub iz Bergama stigao nakon preokreta protiv otpisane Salernitane. Iako je već odavno izgubila sve izglede za ostanak, Salernitana je povela protiv momčadi koja se bori za nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone preko Tchaoune (18), no u nastavku su Scamacca (57) i Koopmeiners (63) s dva gola u razmaku od šest minuta postavili stvari na mjesto.

Scamacca je poravnao pogodivši nebranjenu mrežu s četiri metra nakon što je Pašalić bio najviši u skoku te glavom spustio loptu pred svog napadača. Mogao je i sam završiti akciju, ali odlučio je biti nesebičan. Koopmeiners je pobjedu osigurao preciznim udarcem s gotovo 25 metara. Asistenciju Pašalića pogledajte OVDJE.

Jure u Ligu prvaka

Pašalić je odigrao svih 90 minuta za Atalantu koja je ovom pobjedom stigla na peto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka, sa 60 bodova, koliko ima i šesta Roma, ali Atalanta je odigrala susret manje. Ipak, vrlo vjerojatno će o petom mjestu odlučivati izravni sraz Atalante i Rome u nedjelju u Bergamu.

Toma Bašić je odigrao čitav susret za Salernitanu kod koje je Domagoj Bradarić zamijenjen u 77. minuti zbog ozljede. Salernitana je na dnu ljestvice sa samo 15 bodova, 14 manje od 18. Udinesea i 19. Sassuola. Inter je s 89 bodova već osigurao svoj 20. "scudetto". 

Pročitajte više