Pogledajte obračun novinara s gazdom Istre: Glover, krivi ste za katastrofu!

Foto: Regional Express 

JUČERAŠNJA press konferencija na kojoj je gazda kluba Michael Glover govorio o aktualnom stanju u pulskom prvoligašu, završila je protestnim izlaskom urednika i novinara Regional Expressa Nenada Marjanovića Frica. Najprije je Gloveru predao primjerak intervjua kojeg je s njim radio u lipnju 2015., a tijekom kojeg se američki "ulagač" oštro okomio na Marjanovića uvredama zbog kritičkog pisanja o novoj upravi kluba. Regional Express nedavno je objavio dijelove tog intervjua (ovdje i ovdje), a primjerak je dao i Gloveru, odnosno njegovim prevoditeljima, i uz jasnu poruku da je Amerikanac glavni krivac za katastrofalno stanje u Istri 1961 napustio presicu.

 
 
"Ni nakon pretposljednjeg mjesta, kojeg sa zebnjom žele zadržati ne bi li odigrali bar kvalifikacije za ostanak u prvoj HNL, navodni investitor u NK Istru 1961 Michael Remo Glover nije priznao da je negdje pogriješio. Iako je nakon dolaska obećavao Europu uz vrlo minimalne investicije, Glover se uz micanje prije svega pomoćnog personala, čistačica, kurira, oružara vrlo brzo prometnuo u najkontroverzniju ličnost domaćeg nogometa. Stadion Aldo Drosina već mjesecima zjapi prazan iako je u eri Igora Pamića utakmice s Lokomotivom pratilo 3 do 4 tisuća gledatelja. Domaća nogometna javnost su micanjem Pamića, koji je kotirao kao osoba zbog kojeg se dolazi igrati za Istru 1961 pa makar i za nesigurne honorare, okrenuli leđa „investitoru“ koji je u nekoliko navrata tvrdio da nikome ništa nije dužan, da bi paralelno s tim vodio sudske procese oko honorara sa gotovo cijelim timom", poručio je Marjanović.

"Nakon što je došlo do skandaloznog odlaska Petra Franjića u Split i to putem arbitraže HNS-a zbog neisplate plaća, Glover se našao pod lupom javnosti jer su priče o njegovim investicijama pale u vodu na plaćama. Petar Franjić je prije odlaska na arbitražu u nekoliko navrata pokušao doći do svojih plaća, no iz Uprave kluba ovog su igrača ismijavali tvrdeći kako on nema gdje igrati, aludirajući da niti sa slobodnim papirima neće moći naći klub. Glover je u tim danima vrlo često održavao konferencije za tisak na kojima nije štedio kritike na račun Pule, Istre i atmosfere malodušnosti koja vlada ovim krajevima Lijepe naše. Ljudima su takve konferencije i takva obraćanja postajali sve degutantniji pa je Glover nakon šest mjeseci ostao usamljen ako se izuzmu mediji s kojima vješto manipulira", dodaje novinar Regional Expressa.
 
Glover je glavnog operativca pronašao u Seadu Karaselimoviću, koji se nakon prevodilačke funkcije nametnuo kao prvi čovjek kluba s izuzetnom operativnom moći.

"Karaselimović je u Organizaciji (kako je posprdno nazvana Istra 1961 od preuzimanja navodnih američkih investitora) obavljao sve poslove dovođenja i prodaje igrača pa je na njemu i najveća odgovornost za dovođenje totalno promašenih nogometnih imena... Na press konferenciji nakon teškog poraza od Zagreba, kada su mediji stisnuli zbunjenog Andreja Panadića koji obnaša funkciju trenera i sportskog direktora, Glover je ponovio kako je od dolaska u NK Istru 1961 okružen negativnom energijom, i po tko zna koji put održao predavanje istarskoj javnosti bez ijednog elementa samokritike. Glover je svojim nastupnim govorancijama najavljivao ulaganja u gradsku infrastrukturu, ulaganje u projekt nogometnog kampa Marsovo polje te investiranja u kulturu. Od svega navedenog Glover je organizirao koncert klapa u pulskom Domu sportova Mate Parlov iz kojeg izašao s dvadesetak tisuća kuna minusa, Zanimljivo je da je Glover naknadno potraživao od Grada Pule da mu sufinanciraju taj minus", zaključuje Marjanović.

Pročitajte više