DERBI U SPLITU

Pogledajte odgovor Bjelice Hajduku: I vi ste to radili. Dobro ako ostane na ovom

Foto: Index

DINAMO s plus 14 bodova na tablici kreće prema Splitu na prvenstveni derbi protiv Hajduka u 25. kolu HNL-a. Utakmica na Poljudu sutra starta u 19 sati, a zagrijavanje je obilježeno prepucavanjima klubova na društvenim mrežama, pjesmicama s YouTubea.

Ispred stadiona na Maksimiru trener Dinama Nenad Bjelica i igrači razgovarali su s novinarima i krenuli za Split. Trener Dinama, unatoč jednomjesečnoj suspenziji zbog neprikladnog ponašanja u Gradskom vrtu, nije primio pismo s odlukom o suspenziji te će voditi prvake u poljudskom derbiju. 

Od Bjelice su novinari pred Maksimirom tražili odgovor na izrugivanje iz Splita i prepucavanja preko Facebooka, a on je bio brifiran te je podsjetio na silne Hajdukove žalbe, a posebno na jednu od njih: 

"Desetak puta sam bio udaljen s klupe, ja sam trener ove momčadi. Simpatična je to sve uvertira, treba to prihvatiti kako jest. Ja sam iskoristio svoje zakonske mogućnosti, kao prije dvije godine, kada se Hajduk žalio zbog kazne zatvaranja stadiona pa je odgođeno izvršenje kazne." 

"Slušali ste Magazin, znači?" dobacili su novinari. 

"Simpatično je to sve skupa. To je lijepo ako na tome ostane. Ne trebamo potpirivati vatru, znamo da je Hajduk naš najveći rival. Ako ostane u tim okvirima, to je ok."

Uoči derbija Bjelica na raspolaganju ima sve ključne igrače, a momčad je u proteklom kolu razbila Rijeku s 4:0 i nakon nekoliko neuvjerljivih izdanja, djeluje kao u starom, dobrom ritmu.

"Ne događa se nama ništa što se ne događa drugima, možeš imati dvije, tri loše utakmice u sezoni.  S jedne strane smo privilegirani jer imamo 14 bodova, a s druge strane, pred praznim tribinama teško je biti na maksimumu, da ne kažem profesionalan u toj situaciji. No, mislim da se vraćamo."

Hajduk pod Igorom Tudorom djeluje hrabrije, trče čak 10 kilometara više po utakmici. 

"Da, to je hrabro, ofenzivno. Igor im je donio energiju koju ima u sebi, temperament Hajduka je poznat svima i on to okreće u pozitivnu energiju momčadi, vidi se to na terenu", rekao je Bjelica. 

>>> KLIKOM NA LINK OVDJE možete pratiti live stream iz Splita, gdje dolazak Dinama najavljuje trener Hajduka Igor Tudor. 

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više