Pogledajte plodove rada maksimirskih udarnika: Gazda Zdravko samo piši, radit ćemo i po kiši!

DINAMOV stadion od "Rugla na kraju grada" postaje ako ne "Maksimirska ljepotica", onda barem odlično zbotoksirana rugobica!

Mamić mami publiku novom neviđenom akcijom: Gledaj Ligu prvaka za kunu!

Zahvaljujući radnicima koji u tri smjene kopaju, montiraju, ravnaju, sade i bojaju, nedjelja 10. srpnja, do kada radovi moraju biti gotovi, ne čini se kao nedostižan rok za kraj zahvata kojim se najružniji/nesiguirniji/nekomforniji stadion u ovom dijelu svijeta želi uljuditi i privesti svrsi odigravanja europskih utakmica.

Maksimirski "new deal": Radi se 24 sata u tri smjene kako bi ušminkani stadion dočekao Neftchi

Na šminkanju i djelomičnoj rekonstrukciji Maksimira neprestano je angažirano stotinjak radnika koji su zaslužili udarničku značku za požrtvovno i ekspresno obavljen posao kako bi stadion bio spreman za inspekciju Uefine delegacije prije prve utakmice 2. pretkola Lige prvaka, koju će  u srijedu 13. srpnja na obnovljenom Maksimiru igrati Dinamo i Neftchi.

Zato je ovaj tjedan ključan. Za sunčani i topli vikend radnicima nije bilo predaha: Postavljali su sjedalice, bojali ograde i stepenice na svim tribinama. Nove, "vatrootporne stolice, bez oštrih rubova, namijenjene nenatkrivenim terenima" postavljene su na sjevernoj i zapadnoj donjoj te istočnoj tribini, dakle bez novih sjedalica su samo gornja sjeverna tribina i južna, ali što se tiče stolica, najveći dio posla je napravljen.

Na Istoku stolicama ispisano "gnk dinamo", na Sjeveru "d"


Na Istoku je bijelim sjedalicama napisano "gnk dinamo", dok je na gornjoj sjevernoj tribini nalazi bijelo slovo "d". Na tribinama su sve stepenice obojane u žutu boju, a novi sloj boje dobile su i sve ograde na stadionu. Postavljeni su brojevi kao oznake redova, a stolice će biti numerirane.

Za to vrijeme su preko friško postavljenog sustava za drenažu bageri ravnali zemlju na koju se sadi trava, a jutros je promoviran i novi sustav za automatsko zalijevanje.

Grbava, rupičasta i nagorjela atletska staza otišla u povijest

Najveća novost oko terena je plava umjetna trava koja će zamijeniti atletsku stazu. Nostalgičari će s pravom zaplakati na ovaj "tartanocid", jer atletska staza oko terena bila je jednako obljubljena kao i pokojni i neprežaljeni "maksimirski travnati tepih".

Međutim, svatko tko je jednom bio na stadionu, mogao je vidjeti da kao što je nekadašnji pojam travnjaka postao sparušena savana, tako je i bivša sjajna tartan staza bila puna grba, rupa i "opeklina" od baklji.

Novi prostor novinarima i po prvi put - osobama s invaliditetom

Obnavlja se dio koji je do sada neuspješno glumio novinarske "lože", a u istoj ravnini, od centra terena prema Sjeveru, napokon će biti uređen prostor osobe s invaliditetom. Dio ruševne i oronule zapadne tribine između terena i tribina bit će skriven metalnim konstrukcijama na koje će se postaviti plava platna.

Pročitajte više