kvalifikacije za SP

Pogledajte poništeni gol Iraca Portugalu zbog kojeg su Irci i Srbi bijesni

Foto: Reuters/Paul Childs

IRSKA i Portugal su sinoć odigrali 0:0, čim su gosti preuzeli vrh skupine A pa će protiv Srbije u Lisabonu u nedjelju odlučiti o prvom mjestu. Portugalu je u Lisabonu dovoljan i bod, dok Srbima igra samo pobjeda.

Irci, kojima bodovi protiv Portugala nisu značili baš ništa, cijelu su utakmicu bili puno bolji rival. Napadali su, prijetili su, tražili su gol, a posao im je olakšao iskusni Pepe koji je deset minuta prije kraja dobio drugi žuti karton. Irci su tada išli na sve ili ništa i u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena zabili su gol koji je španjolski sudac Jesus Gil Manzano poništio zbog navodnog prekršaja Willa Keana na golmanu Ruiju Patriciju prije udarca Dohertyja.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO.

“Ne vidim nije razlog zašto je to prekršaj”, rekao je izbornik Irske Stephen Kenny pa dodao:

“Smatram da je gol trebao vrijediti pa smo razočarani. Poništen nam je sasvim regularan gol”, kazao je razočarani irski izbornik, a zbog tog gola bijesni su i u Srbiji. Da je Irska zabila, Tadiću i društvu bi u Lisabonu bio dovoljan i bod, pa nije čudno da su svi srpski mediji izdvojili ovu situaciju kao jako spornu.

Portugal je tako preuzeo vrh skupine sa 17 bodova, koliko ima i Srbija, a upravo će te dvije reprezentacije odlučiti o prvom mjestu u nedjelju u Lisabonu.

Pročitajte više