Pogledajte presicu Capella: Hvala Biliću, nakon vas više ne moram motivirati svoje igrače!

POSLJEDNJA utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na Wembleyju okončana je opjevanom pobjedom protiv engleske izabrane vrste.

Izbornik Engleza tada je bio Steve McClaren, a rezultat podbačaj u nastojanjima da se “tri lava” domognu Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj.

"Ne zanima me poraz od prije dvije godine"

Sve to ne brine sadašnjega izbornika engleske reprezentacije, Talijana Fabija Capella, koji tvrdi da utakmicu odigranu u listopadu 2007. godine nikada nije niti pogledao.

"Analizirao sam subotnju igru Hrvatske protiv Bjelorusa. Utakmicu od prije dvije godine nisam, prestara je. Uvijek prostudiram posljednje utakmice protivnika koji nas očekuje, a ne ono što se dogodilo prije dvije godine. To je povijest", kazao je Capello pred susret na Wembleyju u srijedu i dodao:

"Mislim da su moji igrači zaboravili tu utakmicu nakon što su s 4:1 pobijedili u Hrvatskoj. Taj smo susret dobro odigrali, a i nakon njega smo kroz pobjede rasli i svakoj nadolazećoj utakmici."

"Hrvatska igra vrlo dobro kroz kontranapade, kompaktna su momčad. Mislim da nas očekuje teška utakmica, naš prvi od tri finala. U jednom ćemo morati pobijediti da dođemo do Južnoafričke Republike, a to je ono najvažnije."

Tri finala o kojima je Capello pričao odnose se na tri prilike “Gordoga Albiona” da izbori SP. U skupini 6 europskih kvalifikacija Englezima predstoji odigrati susrete protiv Hrvatske, Ukrajine i Bjelorusije.

Budući da Engleze tek pobjeda dijeli od Svjetskog prvenstva, nema sumnje da će biti visoko motivirani za susret s “vatrenima”. No, ponudio im je Capello i motivaciju kroz neke izjave izbornika hrvatskih nogometaša Slavena Bilića, navodno one da su s Capellom izgubili "engleski štih" u igri.

"Hvala, gospodine Biliću, nakon izrečenoga ne moram motivirati svoje igrače. Vrhunski ste mi asistirali."

Capello nije htio otkriti hoće li startati Heskey ili Defoe

Engleska je na korak od osvajanja prvog mjesta u skupini, pobjeda na Hrvatskom bi otvorila vrata Svjetskog prvenstva.

"Najvažnija stvar je uhvatiti prvo mjesto u skupini i mirno otići na Svjetsko prvenstvo. Na Wembleyju igramo dobro, sve utakmice smo dobili i puni smo samopouzdanja. Siguran sam da će tako biti i protiv Hrvatske", misli Talijan.

Još se ne zna tko će sutra istrčati s Rooneyjem u napadu. Capello ima dva napadača, Jermainea Defoea ili Emilea Heskeyja, no nije htio otkriti koji će igrati.

"U glavi imam sastav. Heskey i Defoe su mi jako važni. Drugačiji su tip igrača, ali su bitni igrači. Igrat ćemo kod kuće protiv Hrvatske koja će također igrati drugačije nego inače. Stoga, se moramo pripremiti za drugačiju utakmicu", zaključio je Capello.

Pročitajte više