Pogledajte remek-djelo Barcinih košarkaša. Napravili su čudo u drugoj četvrtini

KOŠARKAŠI Barcelone plasirali su se u finale Kupa kralja nakon što su u polufinalnom meču svladali Lenovo Tenerife 108:76. Utakmica će ostati upamćena po rekordu natjecanja i čudesnoj izvedbi košarkaša Barce čiji su igrači u drugoj četvrtini ubacili 40 koševa.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ČUDESNU ČETVRTINU BARCELONE

To je novi rekord Kupa kralja po broju poena u jednoj četvrtini, a upravo je fascinantno kako je Barcelona do tog rekorda stigla. Odigrali su njeni igrači skoro savršenu četvrtinu u kojoj su za dva poena gađali 7/7, a za tricu 7/9. Imali su u tih deset minuta i 15 skokova i osam asistencija.

Sjajna i obrana

Gotovo jednako savršena bila je i obrana momčadi koju vodi Roger Grimau. Suparnika su u tom dijelu limitirali na tek osam poena uz loših 3/14 iz igre, uključujući 0/5 za tri poena. Kompletna momčad Tenerifea u toj je četvrtini imala jedan skok.

Inače, Barcu su do pobjede vodili Willy Hernangomez s 15 poena i Thomas Satoransky s 11 koševa, sedam asistencija i pet skokova. Kompletna momčad imala je 70 posto šuta za dva (28/40) i 48 posto šuta za tri poena (12/25). Tim Abromaitis sa 16 poena i Marcelino Huertas s 15 poena i četiri asistencije bili su najbolji kod poražene momčadi.

Barcelona će u finalu igrati protiv Real Madrida, koji je s 95.76 bio bolji od Valencije.

Pročitajte više