Pogledajte slavlje: Suze radosnice i smijeh Šibenčana nakon trijumfa u Varaždinu



NOGOMETAŠI Šibenika ostvarili su najveći uspjeh u 78 godina postojanja kluba. Plasmanom u finale potvrdili su kvalitetu i dobar rad proteklih godina, a na Šubićevcu se priprema veliki doček nogometaša. U dvije utakmice pokazali su se kao bolji protivnik, no na kraju su zabili tek 25 minuta prije kraja.

U klubu tvrde kako su vjerovali od početka, kako ih nije poljuljao niti crveni karton Vidića u 32. minuti. Nakon brojnih promašaja, presudio je Ermin Zec sjajnim golom, koji je plod majstorije i nekoliko driblinga pred završni mat udarac u mrežu Drevena. U polufinalu Kupa Šibenik je bio davne 1957. godine, kad ih je 7:0 pobijedio Partizan. Pred raspad Jugoslavije Šibenik je bio klub koji je stalno bio na margini prve lige, a najveći uspjeh u HNL-u im je četvrto mjesto na kraju sezone.

Ova je generacija nadmašila sva ranija dostignuća, preostaje im još jedan korak do trofeja, no bit će to teška borba. Kao što u klubu već poručuju, iako se neće predati, već ulazak u finale je kao osvajanje trofeja za Šibenčane.

Ludnica na dočeku šibenskih junaka!

Ništa manja fešta nije bila ni sinoć na Šubićevcu kada je stotinjak Funcuta dočekalo šibenske nogometaše kojima osmijeh nije silazio s lica, u najvećoj noći u povijesti nogometa u Krešimirovom gradu.

Pročitajte više