Pogledajte Soudanijevu golčinu u debiju za Maribor

Screenshot: NK Maribor YouTube

MARIBOR je pobijedio Makedoniju GP 3:1 u prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za novu sezonu. Strijelac u debiju za slovenski klub bio je El Arbi Hilal Soudani (35). Hrvatski napadač Ivan Brnić zabio je za vodstvo u osmoj minuti, a alžirski ofenzivac povećao je u 35. fantastično pogodivši s ruba kaznenog prostora. Treći pogodak Maribora postigao je Martin Milec.

Bivši trener Dinama, a sada stručnjak Maribora Damir Krznar izjavio je kako je Soudanijev "govor tijela bio govor mladića gladnog dokazivanja". Krznar ga je nahvalio i poručio da može biti primjer mlađima i važna napadačka opcija Maribora iduće sezone.

Jedan od najboljih stranaca u povijesti Dinama

Podsjetimo, Soudani je istekao ugovor sa saudijskim Damacom te je kao slobodan igrač sredinom lipnja potpisao dvogodišnji ugovor s Mariborom. Prilikom predstavljanja rekao je kako je Krznar, kojega otprije poznaje iz Dinama, imao "velike zasluge" za dolazak.

Za njega je bila zainteresirana i Gorica, odnosno njezin trener Željko Sopić, koji je javno govorio da želi dovesti Alžirca. Ipak, Soudani je odlučio otići u treću momčad slovenskog prvenstva prošle sezone. Soudani je 2013. prešao u Dinamo, gdje je ostavio značajan trag i gdje ga smatraju jednim od najboljih stranaca u povijesti.

U Dinamu je nastupao do 2018. godine često igrajući na poziciji krilnog napadača. Soudani je postigao preko 80 golova za Dinamo u svim natjecanjima postavši jedan od ključnih igrača kluba. Osvojio je četiri naslova prvaka Hrvatske i tri Kupa te se istaknuo igrama u europskim natjecanjima. Njegova uloga bila je ključna u Dinamovim uspjesima tijekom tih godina.

Pročitajte više